Yönetici görevlendirme MEBBİS ekranında hata

Yönetici görevlendirme MEBBİS ekranında hata

İlk Defa ve Yeniden Müdür Olarak Görevlendirilme İşlemlerinde Tercih Başvurusu için MEBBİS ekranına girildiğinde aşağıdaki uyarı ile karşılaşılmaktadır.

İlk Defa ve Yeniden Müdür Olarak Görevlendirilme İşlemlerinde Tercih Başvurusu için MEBBİS ekranına girildiğinde aşağıdaki uyarı ile karşılaşılmaktadır.

 

"Yönetmeliğin 10. maddesinin 5. fıkrasında belirtilen alanlarda görev yapmakta olanlardan aynı fıkrada bu alanlarda görev yapanlar için belirtilen eğitim kurumu müdürlüğüne görevlendirme isteğinde bulunanlar işaretleyeceklerdir." uyarısı bulunmaktadır.

 

Bu seçeneği işaretleyen müdür adayları müdür olarak görevlendirilecek kişiler arasında öncelik alacaklardır.

 

Fakat 10.06.2014 Tarihli ve 29026 Sayılı Resmi Gazete'de Yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirilmelerine İlişkin Yönetmeliğin "Yönetici görevlendirmede esas alınacak hususlar" başlıklı 5.fıkrası müdür yardımcıları ile ilgilidir. Müdür adaylarınını ilgilendirmemektedir.

 

İşte o fıkra;

"(5) İmam hatip ortaokulu müdür yardımcılarından en az biri Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi veya meslek dersleri alan öğretmenleri arasından; imam hatip liseleri ile mesleki ve teknik eğitim kurumlarının müdür yardımcılarından en az biri meslek dersleri alan öğretmenleri arasından; sosyal bilimler liseleri müdür yardımcılarından en az biri Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih, Coğrafya, Felsefe veya Psikoloji alan öğretmenleri arasından; güzel sanatlar liseleri müdür yardımcılarından en az biri Görsel Sanatlar, Resim veya Müzik alan öğretmenleri arasından; spor liseleri müdür yardımcılarından en az biri Beden Eğitimi alan öğretmenleri arasından; özel eğitim kurumları müdür yardımcılarından en az biri ise rehberlik veya özel eğitim alan öğretmenleri arasından görevlendirilir."

Bu seçeneğin MEBBİS ekranından çıkarılması gerekmektedir.

Ahmet KANDEMİR

Memurlar.Net - Özel

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum