Yönetici görevlendirmede değişiklik mi var?

Yönetici görevlendirmede değişiklik mi var?

MEB, Yönetici Görevlendirme Yönetmeliği'nde değişikliğe mi gidiyor?

Yönetici görevlendirmede değişiklik var mı?

Bilindiği gibi bazı okul ve kurumlar "proje okulu" olarak belirlenmiş ve öğretmen ve yöneticileri Bakanlık tarafından atanmaktadır. Bu süreçte Öğretmenevi gibi bazı kurumların yöneticileri de Bakanlık tarafından belirlenmektedir.

Milli Eğitim Bakanlığı yeni dönemde yönetici atamada söz sahibi olduğu kurumların sayısını artırmaya hazırlanıyor.

Şöyleki en büyük değişikliğin Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) , Rehberlik ve Araştırma Merkezi (RAM) yönetici atamalrı için olması beklenmekte.

Mevcut durumda  BİLSEM'lerin öğretmenleri merkezi mülakat ile atanırken yöneticilerin iller tarafından belirlenmesi zaten bir tezat oluşturmaktaydı.

İller tarafından belirlenen yöneticilerin liyakat ve kariyer yönünden yetersiz olduğunu belirten bazı bakanlık bürokratları özellikle RAM ve BİLSEM gibi kurumlara daha nitelikli yöneticilerin atanması gerektiğini düşününüyorlar.

İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü'nün diğer genel müdürlüklerden görüş ve önerileri aldıktan sonra önümüzdeki dönemde yeni yönetmeliği yayınlayarak değişiklikleri hayata geçirmesi bekleniyor.

Bu konuda MEB'e önerimiz; yöneticilerin seçiminde dillerden düşmeyen kariyer ve liyakattan taviz verilmemesi, referans, sendika ve siyasi baskılara boyun eğilmemesidir.

www.turkiyeegitim.com Özel Haber

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum