Yöneticilere Alan Değişikliği Tekrar Açılmalıdır

Yöneticilere Alan Değişikliği Tekrar Açılmalıdır

Eğitim Yöneticileri Sendikası, alan değişikliği yapılırken ülke genelinde uygulama birliği sağlanamadığından okul müdür ve müdür yardımcılarına bir hak daha verilmesi ile ilgili MEB'e başvuruda bulundu.

EYSEN'den yapılan açıklama şöyle;

 

Yöneticiler İçin Alan Değişikliği Tekrar Açılmalıdır

 

Geçtiğimiz hafta içinde yapılan alan değişikliğinde okul yöneticilerinin kendilerine uygun alana geçmesine izin verilmiş olsa da Türkiye genelinde birlik sağlanamamış, bazı il ve ilçelerde özellikle teknoloji ve tasarım ile zihin engelliler sınıf öğretmenliğine geçişte farklı uygulamalar yapılmıştır.

 

Kılavuzda açıkça belirtilmesine ve sonradan e-posta ile ek açıklamalar yapılmasına  rağmen bazı iller  başvuruları onaylarken bazıları ise kılavuzu yanlış yorumlayarak bu iki branşa geçişte sorun çıkarmış ve başvuruları reddetmiştir.(Örneğin Ankara İli herkesin teknoloji tasarım branşına geçmesine izin verirken, Düzce İli kılavuza aykırı diyerek reddetmiştir) Bu konuda sendikamıza farklı illerden çok sayıda başvuru gelmektedir.

 

MEB ülke genelinde uygulama birliği sağlayamadığından önümüzdeki günlerde başvurusu reddedilenler tarafından yapılması muhtemel itirazlar sonucu davalar açılacak ve yöneticilerimiz yine mahkeme kapılarında haklarını aramak zorunda kalacaklardır. Bu durum Milli Eğitim Bakanlığı`na yakışmamaktadır.

 

MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü, mağdur yöneticiler tarafından açılması muhtemel davalara engel olmak adına yöneticiler için alan değişikliği başvurularına tekrar izin vermeli, İlkokul-ortaokul ayrımı ile zaten zor durumda kalan yöneticilere en azından  bir şans daha tanınmalıdır. Aksi takdirde 2012 yılı alan değişikliği MEB tarihinde bir kara leke olarak hatırlanacaktır.

 

Kamuoyuna duyurulur.

 

 
NOT: Sendikamız tarafaından bu konu ile ilgili MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğüne bir yazı yazılmıştır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.