Yöneticilere de alan değişikliği getirilmeli

Yöneticilere de alan değişikliği getirilmeli

Milli Eğitim Bakanlığı, özellikle “Sınıf Öğretmenliği” branşında oluşan norm fazlalığını azda olsa eritebilmek için 10-13 Eylül 2012 tarihleri arasında alan değişikliği işlemleri için başvuru alacağını ve 14 Eylül 2012 tarihinde bu başvuruları sonuçlandır

 

Öğretmenlerin atama ve alan değişikliği işlemleri, “Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumlarına Öğretmen Olarak Atanacakların Atamalarına Esas Olan Alanlar ile Mezun Oldukları Yükseköğretim Programları ve Aylık Karşılığı Okutacakları Derslere İlişkin Esaslar” ekinde yer alan çizelgeye göre gerçekleştirilmektedir. Bu çizelgede; öğretmenlerin mezun oldukları programlara bağlı olarak atanabilecekleri alanlar ve aylık karşılığı okutabilecekleri dersler belirtilmektedir.
 
Fizik Öğretmenliği, Kimya Öğretmenliği, Biyoloji Öğretmenliği, Fransızca Öğretmenliği, Almanca Öğretmenliği vb. alanlardan mezun olup “Sınıf Öğretmeni” olarak atanan ve çalışan binlerce eğitimci ve eğitim yöneticisi bulunmaktadır. Bu eğitimcilerin alan değiştirme işlemlerinin 80 sayılı çizelgeye göre yapılması gerektiği açıktır. Burada unutulmaması gereken en önemli hususlardan biri de okul ve kurumlarımızda çalışan müdür/müdür başyardımcısı/müdür yardımcılarına da alan değişikliği hakkının verilmesi ve alan değiştiren yöneticilerin yöneticiliklerinin korunmasıdır. Örneğin; Öğretmen Evi müdürü olarak çalışan ve atama branşı “Sınıf Öğretmeni” olan Fransızca Öğretmenliği bölümü mezunu bir yönetici “Fransızca Öğretmenliği” ne geçiş için alan değişikliği yapabilmelidir. Öğretmen Evi yöneticisi olan bu eğitimcimiz böylelikle hem mezuniyet branşı olan Fransızca Öğretmenliğine geçebilecek hemde Fransızca Öğretmeni bir eğitimcinin Öğretmen Evine müdür olarak atanabileceğinden Öğretmen Evindeki yöneticiliğine de devam edebilecektir.Bu durumda olan eğitim yöneticilerimizin sayısı hiçde az değildir ve bu örnekleri uzatmak mümkündür.
 
Bu yüzden, eğitim kurumlarında yönetici olup branş değişikliği şartları taşıyan yöneticilere de branş değişikliği hakkı verilmelidir. Hiç değilse yukarıda örneklendirmeye çalıştığımız eğitimcilerimizin hakkı, alan değişikliği iş ve işlemlerinde gözetilmelidir.
 
Feridun Fikret AKSU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.