Yusuf Tekin'e "Terörist diye dinleme" Şoku

Yusuf Tekin'e "Terörist diye dinleme" Şoku

Ekrem Dumanlı'nın, dershane krizi sırasında Zaman'da hedef gösterdiği kişiler 'örgüt üyesi' diye dinlemeye alındı. Dinlenenler arasında Erdoğan ve Davutoğlu'nun danışmanları da var

Sabah'tan Nazif Karaman'ın haberine göre; Selam kumpası soruşturması kapsamında hakkında yakalama kararı çıkarılmasına rağmen 54 gündür polisten kaçtığı belirlenen Zaman eski yayın müdürü Ekrem Dumanlı'nın, dershane krizinin alevlendiği günlerinde gazeteden hedef gösterdiği kişilerin, terör polisi tarafından dinlemeye başlandığı belirlendi.

61'inci hükümetin dershanelerle ilgili yeni bir kanun tasarısı hazırladığı haberleri üzerine, şüpheli Fetullah Gülen çizgisindeki Zaman gazetesinde, AK Parti hükümetinin bu girişimine karşı 14 Kasım 2013 itibariyle sert ve tehdit içeren bir kampanya başlatıldı. 

AA GENEL MÜDÜRÜ DE DİNLENDİ

Soruşturma savcısı İrfan Fidan'ın tespitlerine göre, o süreçte Zaman tarafından hedef tahtasına oturtulan Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin'in telefonları, ''terör örgütüne üye olmak, terör örgütü adına faaliyetlerde bulunmak'' suçları kapsamında dinlendi. Yetmez gibi iletişim tespit tutanağı haline getirildi. Söz konusu örgüt ise hayali Selam-Tevhid Kudüs Ordusu Terör örgütüydü... Gazetede çıkan haberlerden sonra sözde Kudüs Ordusu Terör Örgütü soruşturmasına gerekçesiz olarak çok sayıda kişi dahil edildi. Bu kişiler arasında, o dönemde başbakan olan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanları Mustafa Varank ve Sefer Turan, Dönemin Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun danışmanları Ali Sarıkaya ve Osman Sert ile Anadolu Ajansı (AA) Genel Müdürü Kemal Öztürk de bulunuyor. 

MUSTAFA VARANK HEDEF OLDU

Mustafa Varank'ın kendi adına kayıtlı telefonu, 22 Kasım 2013'te herhangi bir hukuki gerekçeye dayanmayan kararla teknik takip altına alınırken, herhangi bir suç unsuru taşımamasına rağmen, 18 Aralık 2013'e kadar bu telefon üzerinden yapılan görüşmeler dinlenip depolandı. Yine aynı dönemde Sefer Turan, Ali Sarıkaya ve Osman Sert'in telefonlarının dinlenmeye başlandığını belirleyen savcılık, Paralel polislerin AA genel müdürünü de ''terör örgütüne üye olmak, terör örgütü adına faaliyetlerde bulunmak adı altında dinlendiklerini belirledi. SARE HANIM'I BİLE DİNLEDİLER

Savcılığın tespitlerine göre Paralel örgütün hedefi, yapı için çok önemli olan dershaneler aleyhinde girişimde bulunan herkesi dinleyip, aleyhinde kullanılmak üzere bilgi toplamaktı. Erdoğan ve Davuoğlu, birçok telefon görüşmesini danışmanlarının telefonları üzerinden gerçekleştirdikleri için devletin zirvesinin konuşmaları da Paralel örgütçe dinlenmiş oldu. Hatta Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu'nun görüşmeleri bile kaydedildi. Öte yandan savcılık, Ekrem Dumanlı'nın kendi adına kayıtlı telefonun HTS verilerinin yapılan ilk incelemesinde; dershane krizinin tırmandığı dönem ile 17 Aralık kumpası öncesinde ABD ile çok sık telefon görüşmeleri yaptığını saptadı. Bu görüşmelerin Pensilvanya'daki Fetullah Gülen'le yapıldığı sanılıyor.

GÜLERCE: ORTAYA ÇIKSIN

Zaman eski yazarı Hüseyin Gülerce, Ekrem Dumanlı için, "Kaçmadıysa savcılığa başvurup, 'Ben buradayım' demeli" dedi. Dumanlı'nın telefonuna ulaşılamazken, avukatlarından Hasan Günaydınsa, bu konuda yeni bir değerlendirmeye ihtiyaç duymadıklarını söyledi. Zaman gazetesinden de konuya ilişkin bilgi verilmedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum