Yüz binlerce öğrenci sinemayla buluştu

Yüz binlerce öğrenci sinemayla buluştu

Milli Eğitim ile Kültür ve Turizm Bakanlıkları arasındaki "Öğrenciler Sinema ile Buluşuyor" iş birliği protokolü kapsamında, Türkiye genelinde 758 bin 798 öğrenci sinemada film izleme imkanı buldu. Öğrencilerin 427 bin 335'i ilk defa sinemaya gitti.

AA muhabirinin Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinden aldığı bilgiye göre, akademik çevrelerce yapılan araştırmalar, sinemanın çocukların ve gençlerin sosyalleşmesi, aile ve arkadaş ilişkileri üzerinde büyük bir etkiye sahip olduğunu ortaya koydu. 

Türkiye'de sinema salonunda film izleme imkanı bulamayanların sayısının fazlalığı çeşitli raporlara da yansıdı. Buna göre Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının 2014'te yayınladığı "Türkiye Aile Yapısı Araştırması: Tespitler, Öneriler" araştırmasına katılanların yüzde 78'inin sinemaya hiç gitmediği ortaya çıktı.

Milli Eğitim ve Kültür ve Turizm Bakanlıkları ile Türkiye Belediyeler Birliği arasında "Öğrenciler Sinema ile Buluşuyor Etkinliği" iş birliği protokolü ile tüm temel eğitim öğrencilerine, bulundukları illerdeki sinemalarda ücretsiz film izleme imkanı sağlandı.

Bu çalışmayla genç neslin, kültür-sanat hayatına katılımına ve sinema kültürünün yaygınlık kazanmasına katkı verilmesi amaçlandı.

Protokol kapsamında Türkiye Belediyeler Birliğince öğrencilerin sinemalara ulaşımları sağlanırken, Kültür ve Turizm Bakanlığının koordinesi ile Sinema Salonu Yatırımcıları Derneğince de sinema salonları organize edildi.

Sinemaya en çok ilgi Bursa'dan

Ülke genelinde özellikle sinemaya gidemeyen 5, 6, 7 ve 8'inci sınıf öğrencilerinin ücretsiz film izlemesi sağlandı. Bu kapsamda, 753 bin 798 öğrenci sinema ile buluşurken bunlardan 427 bin 335'i ilk defa bu imkanı elde etti.

Projenin başlatıldığı 22 Ekim-22 Aralık 2017'de Türkiye genelinde en çok sinemaya giden öğrenci sayısı, Bursa'da kaydedildi. 34 bin 189 öğrencinin sinema ile buluştuğu Bursa'yı sırasıyla 29 bin 622 öğrenci ile Mersin, 27 bin 526 öğrenci ile Adana, 26 bin 10 öğrenci ile Ağrı ve 24 bin 879 öğrenci ile Şanlıurfa izledi.

Projenin, 2018-2019 eğitim öğretim yılında da devam etmesi hedefleniyor.

İlk izlenen film "Ayla" olmuştu

"Öğrenciler Sinema İle Buluşuyor Etkinliği" iş birliği protokolüne ilişkin 29 Eylül 2017'de Beyoğlu Emek Sineması'nda lansman yapılmıştı. Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş ve sanatçılar Orhan Gencebay, Hülya Koçyiğit, Tamer Karadağlı ve 550 öğrenci, Ayla filmini yönetmen ve oyuncularıyla izlemişti.

Yüz binlerce öğrenciye arkadaşlarıyla ücretsiz film seyretme olanağı sunan protokol, ülke genelinde 22 Aralık 2017'de sona erdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.