Zeytinburnu'nda patlama

Zeytinburnu'nda patlama

Zeytinburnu'nda Beştelsiz Mahallesi'nde Mithatpaşa tramvay durağı civarında bir binada patlama meydana geldi. Öte yandan bugün sabaha karşı saat 05:00 sularında Zeytinburnu'nda bir kozmetik deposunda yangın çıkmıştı.

Beştelsiz Mahallesi’ndeki Mithatpaşa Tramvay Durağı yakınındaki dört katılı binanın giriş katındaki ambalaj ve plastik imalathanesinde saat 12.00 sıralarında meydana geldi. Olay yerine hemen itfaiye ve ambulans ekipleri sevk edildi. Yaralılar hemen yakındaki hastanelere kaldırıldı. Olay yeri inceleme ekipleri ile bomba uzmanları da araştırma başlattı.

HAMİLE KADIN ÜST KATTAN ATLADI
Alevlerin yükseldiği giriş katındaki dükkanın üst katında oturan 8 aylık hamile bir kadın atlayarak canını kurtardı. Dumanlar arasında kalan kadının yardımına çevredekiler koştu. Mahalleli karton ve battaniyeleri branda gibi kullanarak yangın yastığı oluşturdu. Dumanlar yüzünden zor anlar yaşayan ve nefes almakta güçlük çeken hamile kadın kartonların üzerine atladı. Kadının hafif yaralandığı belirtildi.

GAZ SIKIŞMASI İDDİASI
Patlamanın neden meydana geldiği henüz kesinlik kazanmadı. Bir iddiaya göre patlamanın gaz sıkışması yüzünden meydana geldi. Ancak gazın LPG tüpünden mi yoksa doğal gaz tesisatından mı sızdığı henüz belirlenemedi. Patlamanın meydana geldiği dükkanda büyük hasar gördü. Dükkanın üst katları ile çevredeki binaların camları kırıldı. Taşıtlar da hasar gördü. Patlamanın şiddetiyle bir otomobil devrildi.

Patlamanın meydana geldiği imalathanenin içinde mahsur kalanlar olduğu öne sürüldü.  Binada mahsur kalan olup olmadığını belirlemek üzere itfaiye ekipleri çalışma yaptı.

YANGIN 1 SAATTE SÖNDÜRÜLDÜ
Yangından yükselen dumanlar İstanbul’un uzak semtlerinden de görüldü. Yangına Zeytinburnu, Bakırköy ve Fatih itfaiye ekipleri müdahale etti. Yangın 1 saat süren çalışma sonucunda söndürüldü. Çevredekiler yangın söndürme çalışmasını korku ile izledi.

MAHSUR KALAN YOK
Patlama yüzenden tramvay seferleri bir süre aksadı. İtfaiye ekipleri yangın söndürüldükten sonra binanın tüm katlarını tek tek kontrol etti. Kontrol sununda binada mahsur kalan olmadığı belirlendi.

YARALILARIN İSİMLERİ
Patlama nedeniyle hastanede tedavi altına alınanların isimleri şöyle: Abdullah Kabasakal, Yunus Pazarcıklıer, Ayşe Akıllı ve Abbas Borucu...

GÜVENLİK GÜÇLERİ İLE VATANDAŞLAR ARASINDA TARTIŞMA
Patlamanın meydana geldiği binada çalışan yakınlarından haber alamayan vatandaşlar ile güvenlik güçleri arasında zaman zaman gerginlik yaşandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.