100 gün sürecek mülakatla, düz memur alınacak

100 gün sürecek mülakatla, düz memur alınacak

Kredi Yurtlar Kurumu, yayımladığı ilanla 3 aya yaklaşacak bir personel alım sürecine girdi.

Kredi Yurtlar Kurumu, 19 Eylül'de yayımlandığı ilanla, 600 kadın, 300 erkek olmak üzere toplam 900 lisans mezunu sözleşmeli personel alacağını belirtti. 

Ancak ilanda, sözlü sınava alınacak personel sayısı, her kadro için, en yüksek KPSS puanlı 10 katı aday olarak belirlendi.

Bu şu demekti... 900*10=9 bin kişi sözlü sınava alınacaktı.

Bir hesaplama yapmak istiyoruz:

Adayların sözlüsü ortalama 10 dakika sürerse, 9000*10 dk= 90 bin dakika eder.

90 bin dakika ise saat bazında, 1500 saat eder.

Günlük mesai saati ortalama 8 saat, biz mesai dışında da sözlü sınava alındığını varsayarak bu süreyi 12 saat olarak esas alırsak
= 1500/12 
= 125 gün eder.

İlana göre sözlü sınavlar 20 bölge müdürlüğünde yapılmaktadır. Bakanlığın en üst düzey bürokratları günlerdir bu 20 bölgede mekik dokuyor.

125 gün değilde, 100 gün dahi olsa, yapılan iş iş değildir.

Sınav ilanı dolaysıyla, milletvekilleri ve bürokratlarla görüşmek için sıra bekleyen gençlerin yaşadıkları, kimseyi rahatsız etmese dehi, bizlere rahatsız etmektedir. Sonuçta bir yere müfettiş veya uzman alınmıyor. Yurtlara, herkesin yapabileceği, sıradan memurluk işlerini yapacak personel alınıyor. Bunun için aylar süren bir sözlü uygulaması çok yanlış olmuştur. İşin en korkutucu yanı ise bu işlemin dayanağının 4/B Esaslarına dayanıyor olmasıdır. Yani, sözlü sınavın dayanağı bir kanun değildir. Bunun ne anlama geldiğini görmek isteyen KYK üst yönetimi tıklayarak şu habere  göz atabilir.

Memurlar.Net - Özel

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.