14. dönem POMEM planlamasının iptali durduruldu

14. dönem POMEM planlamasının iptali durduruldu

Ankara 12. İdare Mahkemesi, Emniyet Genel Müdürlüğünün 29.4.2014 tarihinde yaptığı açıklamayla, 14. dönem POMEM ilanını iptal etmesinin hukuka aykırı olduğuna karar verdi.

Emniyet Genel Müdürlüğü 2013 yılında 13. Dönem POMEM duyuruna çıkmış ve 3 bin 300 adayı asıl, 990 adayı ise yedek olarak açıklamıştır.

 

Ancak sınavlar yapıldıktan sonra Genel Müdürlük, yapılan seçme işlemleriyle 14. dönem POMEM planlamasının da yapıldığını duyurmuş ve 3 bin 300 adayı yedek ilan ettiğini belirtmiştir. Sonra da 3 defa duyuru yapmış ve bu yedek adayların askerliklerini yapmaması için Milli Savunma Bakanlığına yazı yazmıştır.

Diğer taraftan, 17 Aralık girişimi sonrasında, Emniyet Genel Müdürlüğü 2014 yılının Nisan ayında, 3 bin 300 adayı kapsayan 14. dönem POMEM planlamasını iptal etmiştir. 

Bu karar sonrasında yüzlerce aday dava açmıştır. Bu davalardan bir kısmı sonuçlanmış olup, Ankara 12. İdare Mahkemesi heyeti;Danıştay'ın 1973 tarihli İçtihadı Birleştirme Kurulunda geçen "açık hata" olgusunun iptal edilen ilanda söz konusu olmadığını, ayrıca yapılan 3 ayrı duyuru ve askerlikle ilişkilerinin kesilme işlemlerinin, adaylarda "haklı beklenti" oluşturduğuna dikkat çekmiştir.

 

Mahkeme bu gerekçeden dolayı 14. POMEM Planlamasının iptal edilmesinin hukuki olmadığına karar vermiştir.

 

İŞTE MAHKEME KARARI

    

Memurlar.Net - Özel

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.