164 nolu DMK Tebliğiyle ne değiştirildi?

164 nolu DMK Tebliğiyle ne değiştirildi?

Seçimlerde aday olup da seçilemeyen ve görevine geri dönenler için DMK Tebliği bir kez daha değişti

666 sayılı KHK ile üst düzey personelin ve kariyer meslek mensuplarının (müfettiş, uzman, denetçi vb.) maaşları iki parametreye bağlanmıştır. Ücret göstergesi ve tazminat göstergesi...

Yine, 666 sayılı KHK'da yapılan düzenleme gereğince, 2012 yılı Ocak ayından önce görevde bulunanlara, eski maaşlarının ödeneği hükme bağlanmış, bunun dışında bir istisnaya yer verilmemiştir.

Bu şu anlama gelmemektedir: Üst düzey personel ve kariyer meslek mensubu olup da, herhangi bir şekilde kadrolarını bırakanlar, sonradan geri döndüklerinde eski maaşlarını değil 666'ya tabi ve yukarıda yer verdiğimiz iki parametreye bağlı maaşlarını alırlar.

Ancak seçim nedeniyle istifa eden ve aday adayı olamadığı veya aday olmasına rağmen seçilemediği için görevlerine geri dönenlere hangi maaşın ödeneceği tartışma konusu olmuştur.

Maliye Bakanlığı bu konuda, 8 Mayıs tarihinde bir tebliğ çıkarmış ve bu durumda olanlara 666'ya tabi maaşların değil eski maaşların ödeneceğini hükme bağlamıştır. Tıklayınız.

Fakat, 666 sayılı KHK'ya aykırı olan bu tebliğ kamu kurumları arasında tartışma çıkarınca, Maliye Bakanlığı bugün 2. ve müstakil bir tebliğ çıkarmıştır. Tıklayınız. 164 nolu bu müstakil tebliğde yine, seçim nedeniyle istifa edenlerin "ilk defa veya yeniden atanan" personel kapsamında değerlendirilmeyeceği açık olarak yazılmıştır.

www.memurlar.net

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.