21 şehre mesleki eğitim komisyonu kurulacak

21 şehre mesleki eğitim komisyonu kurulacak

Bakan Nabi Avcı, 21 ilde iş dünyasından isimlerin de içinde olduğu mesleki eğitim komisyonları kuracaklarını söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) mesleki ve teknik eğitimde kalitenin arttırılması için 21 ilde kalite kontrol komisyonları oluşturacak. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Ankara’da düzenlenen “Kaliteli Meslek Eğitim Nitelikli İşgücü” toplantısına katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Avcı, Türkiye’de Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin Geliştirilmesi Projesi’nin (METEK) meslek liselerine karşı olan olumsuz algının yıkılmasına katkı sunacağını belirtti.

İŞ DÜNYASINDAN AKTÖRLER

 Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin Geliştirilmesi Projesi (METEK), iş dünyası ve öğrencileri bir araya getirecek. Proje ile iş dünyanın ihtiyacı ölçekte öğrencilere eğitim verilmesi sağlanacak.

Mesleki eğitimde kalitenin arttırılması için son 10 yılda önemli projeler gerçekleştirdiklerini ifade eden Nabi Avcı, yeni sınav sisteminin de bu kapsamda hazırlandığına işaret etti.

Başarılı gençlerin mesleki eğitimi tercih etmelerini sağlayacaklarını ifade eden Avcı, proje kapsamında 21 ilde kalite kontrol komisyonlarının oluşturulacağını bildirdi. Komisyonda iş dünyası ve mesleki eğitimin içinde olan aktörlerin yer alacağını belirten Milli Eğitim Bakanı, bu merkezlerin kalite ve güvencenin tüm unsurlarını mesleki eğitimlerde uygulayacağını aktardı.

SELVİ ÇELİK - BUGÜN GAZETESİ
 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.