23-24 Nisan Kimlere Tatil? Ek ders ücreti verilecek mi?

23-24 Nisan Kimlere Tatil? Ek ders ücreti verilecek mi?

23-24 Nisan’la ilgili tatil ve ek derslerle ilgili değerlendirmelerde bulunuyoruz.

23-24 Nisan Kimlere Tatil? Ek ders ücreti verilecek mi? 

23-24 Nisan’da Kimler Tatil Yapacak?

* 23 Nisan 2014 Çarşamba günü  Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı resmi tatil olup, tüm okullar ve resmi kurumlar kapalıdır. Bütün kamu görevlilerine ve tümöğrencilere tatildir.

*24 Nisan 2014 Perşembe günü yalnızca ilkokul ve ortaokullara tatildir. Liseöğrencileri için 24 Nisan’da tatil yok. 


23-24 Nisan’da Öğretmenlerin Ek Dersi Kesilir Mi?

* Milli Bayramlar nedeniyle tatil edilen ve ders yapılamayan hallerde bütün okul yöneticilerine ve öğretmenlere  ek ders ücreti normal olarak ödenecektir.

Kamu Görevlilerine 24 Nisan Tatil Mi?

*24 Nisan sadece ilk ve ortaokul öğretmenlerine ve öğrencilerine tatildir. Kutlamalara hazırlanan ve katılan öğretmen ve öğrencilerin 1 (bir) gün dinlenmesi amacıyla 24 Nisan tatil edilmiştir. Diğer kamu görevlileri normal mesaisine devam edecektir.

  1.  Nisan’da Ücretli Öğretmenlere Ek Ders Verilecek Mi?

*Ücretli öğretmenler, girdikleri ders saatine göre ücret almaktadır. Tatillerde ek ders ücreti kesilmektedir. Ancak 23 Nisan günü ücretli öğretmenler, kutlama programlarında görev alırsa yani resmi olarak Okul veya MEM’ler tarafından görevlendirirlerse 23 Nisan gününün ek dersini alabilmeleri gerekir. Yönetmelikte bununla ilgili açık bir hüküm yok. Ancak okul yöneticileri, öğretmenlerin mağdur olmaması için  23 Nisan’daki görevli ücretli öğretmene ek ders yazmaktadır. Bununla ilgili bir düzenleme yapılmalıdır. 24 Nisan’da ise herhangi bir kutlama programı olmadığı için 24 Nisan gününün ek dersi kesilecektir.

  1. Nisan’daki Egzersizin Ek Dersi Kesilir Mi?

*Milli bayramlara denk gelen günlerde öğretmene egzersiz çalışması için de ek ders ödemesi yapılmaz. Öğretmenlerimizin egzersiz çalışma planını hazırlarken tatile denk gelen günlerin egzersiz çalışmasını başka bir güne kaydırmasında yarar vardır. Egzersiz çalışmasını planlarken bu hususa dikkat etmek gerekir. Ek dersin kesilmesi bu şekilde önlenir. 

TATİL VE EK DERSLE İLGİLİ HÜKÜMLER

Toplu Sözleşme Maddesi

Madde 2-  Milli Eğitim Bakanlığına bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumlarında ders yılı içerisindeki iş günlerinde genel idari izinli olmaları sebebiyle eğitim ve öğretim faaliyetlerini fiilen yerine getiremeyen yönetici ve öğretmenler ile öğrencilerin çeşitli nedenlerle sınıf veya okul bütünlüğünde izinli sayılmaları sebebiyle eğitim ve öğretim faaliyetlerini fiilen yerine getiremeyen yönetici ve öğretmenler, bu sürelerde üzerlerinde bulunan aylık karşılığı ders, varsa ek ders, ders niteliğinde yönetim, hazırlık ve planlama görevlerini yapmış sayılırlar.

Ek Ders Yönetmeliği Maddesi

İl düzeyinde millî ve mahallî bayramların kutlamaları için kurulan hazırlık komitelerinde görevlendirilen yönetici ve öğretmenler, millî ve mahallî bayramların hazırlık çalışmalarına katılan yönetici ve öğretmenler, söz konusu bayramların hazırlık çalışmalarına ve törenlerine sınıf veya okul bütünlüğünde katılan öğrencilerin öğrenim gördüğü eğitim kurumlarının yönetici ve öğretmenleri ile millî bayramlar nedeniyle tatil edilen günlerde ders görevlerini yerine getiremeyen yönetici ve öğretmenler, bu sürelerde üzerlerinde bulunan aylık karşılığı ders, varsa ek ders, ders niteliğinde yönetim ve hazırlık ve planlama görevlerini yapmış sayılırlar.

Zeki Kara / gazetekamu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum