28 Şubat mağduru memurların önü açıldı

28 Şubat mağduru memurların önü açıldı

28 Şubat döneminde kılık kıyafet ya da fişleme sonrası görevlerine devam edemeyen ya da ayrılmak zorunda bırakılan memurlar için yasa teklifi Torba Yasa tasarısına ek bazı maddeler eklendi.

Teklifin 43. maddesiyle 28 Şubat 1997 tarihinden sonra verilen disiplin cezaları nedeniyle memuriyetten çıkarılanların ilgili şartları taşımaları kaydıyla yeniden göreve alınmalarında atama sayısına ilişkin kısıtlamalarının uygulanmaması öngörülüyor.

KADRO KISITLAMASI OLMAKSIZIN
5525 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Bazı Disiplin Cezalarının Affı Hakkında Kanunda yapılan düzenleme ile 28 Şubat 1997 tarihinden sonra verilen disiplin cezaları nedeniyle memuriyetten çıkarılanların yeniden göreve alınmasında kadro kısıtlamalarının uygulanmaması amaçlanıyor.
28 Şubat 1997 tarihinden sonra disiplin cezaları nedeniyle memuriyetten çıkarılanlardan, 1999 ve 2006 yıllarında çıkan disiplin cezalarının affı hakkındaki kanunlardan yararlanmış olanların ilgili kamu kurum ve kuruluşlarınca yeniden göreve alınmalarının uygun görülmesi durumunda, yeniden göreve alınmalarında bütçe kanunu kısıtlaması kaldırılacak.
Af kapsamı dışında kalan suçlar ise şöyle;

Devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlarla basit veya nitelikli zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyet kırıcı suçlar, veya istimal ve istihlak kaçakçılığı..

MİLLİ EĞİTİM'DE İŞBAŞI YAPILDI
Yeniden memurluğa dönecek personel bakımından Milli Eğitim Bakanlığı başı çekiyor. Birçok öğretmen yeniden göreve dönmek için başvurularını yaptı.

Kapsama, eminyet ve TSK personelleri de alındı.
Hatta Adıyaman Milli Eğitim Müdürlüğü'ne biri erkek olmak üzere 4 kişinin açıktan ataması yapıldı. Resim, din kültürü ve ahlak bilgisi, sınıf öğretmeni ve rehber öğretmeni olan öğretmenlerin ataması yapılırken, öğretmenlerin 15 gün içerisinde göreve başlaması bekleniyor.
Bakan Avcı, 28 Şubat döneminde görevine son verilen mağdur öğretmenlerden 350 tanesinin görevine dönmek için Bakanlığa başvurduklarını belirtmişti.
ferhat.esnek@haber7.com

twitter: twitter.com/fesnek

HABER 7

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.