3600 Gösterge Öğretmene Ne Kazandırır ?

3600 Gösterge Öğretmene Ne Kazandırır ?

3600 Ek Gösterge Öğretmenlere Ne Kazandırır ?

Ek göstergelerin özellikle emeklilik hakları üzerinde etkili olması nedeniyle, memurlar bulundukları unvanların 1 inci derece kadroları için belirlenen ek gösterge rakamlarının yüksek olmasını ve bu dereceden emekli olduklarında daha yüksek miktarda emekli aylık ve ikramiyesi almayı istemektedirler.Ek göstergelerinin yükseltilmesini isteyen Devlet memurları arasında öğretmen ve hemşireler de bulunuyor.


Öğretmen ve hemşirelerin ek göstergesi
Eğitim ve Öğretim Hizmetleri Sınıfında “öğretmen” unvanlı kadrolarda ve Sağlık Hizmetleri Sınıfında sağlık bilimleri lisansiyeri olarak “hemşire” unvanlı kadrolarda görev yapan Devlet memurları, bu unvanların 1 inci derece kadrolarında 3000 ek gösterge rakamında yararlanmaktadırlar.
Ek göstergenin özellikle emeklilik haklarına etkisinin fazla olması nedeniyle, memurlar emekli olmadan önce 3600 ek göstergeli bir göreve atanma ya da ek göstergelerinin bu düzeye çıkarılması isteği yaratmaktadır.

Ek gösterge 3600 olursa neler değişir?
Öğretmen ve hemşirelerin(sağlık bilimleri lisansiyeri) ek göstergelerinin 1 inci derece kadrolar için 3000'den 3600'e yükseltilmesinin ilgili Devlet memurlarına neler kazandıracağının bilinmesinin, ek gösterge yükseltilmesi taleplerini etkileyebileceğini düşünmekteyiz.
Bu nedenle, 30 hizmet yılında ve 1 inci derecenin 4 üncü kademesinde bulunan “öğretmen” ve “hemşire” kadro unvanlı personelin ek göstergesinin 3600'e yükselmesinin, bu personelin; aylık ücretine, emekli aylığına ve emekli ikramiyesine nasıl yansıyacağını görmek amacıyla memurunyeri.com olarak yaptığımız değerlendirmede aşağıdaki bilgilere ulaşılmıştır.

Ek göstergenin 3000'den 3600'e yükselmesinin etkileri
 

AYLIK NETMAAŞLARI

EMEKLİ AYLIKLARI

EMEKLİİKRAMİYELERİ

 (24.-TL AZALIR)

404.-TL ARTAR

14.553.-TL ARTAR

 

*2014 yılı için geçerli olan katsayılar kullanılmıştır.

Bu sonuçlara göre, 1 inci derece  kadrolardaki   öğretmen  ve hemşirelerin ek göstergesinin 3000'den 3600'e yükselmesi; çalışırken almakta oldukları aylık ücrette azalmaya, emekli aylığı veemekli ikramiyesi miktarlarında ise artışa neden olacaktır.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.