600 bin taşeron işçisi kadroya alınacak

600 bin taşeron işçisi kadroya alınacak

Yerel seçimlere 3 aydan az bir süre kala kamu, taşeron işçilerine kapıyı açmaya hazırlanıyor. Sayıları 600 bini bulan taşeron işçilerin kamuda kadrolu olması için karar alındığı öğrenildi.

Ocak sonu ya da şubat ortasına kadar Torba Yasa'ya bir madde eklenerek ya da Bakanlar Kurulu kararı ile kadro izni çıkacak

Kamuda sayıları 600 bine yaklaşan taşeron işçilere kadro yolu açıldı. Edinilen bilgiye göre konu, Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nda (EKK) görüşüldü ve karara bağlandı.

Ocak sonu ya da şubat başında taşeron işçilerin kadroya alınması planlanırken bunun için gerekli olan yasal düzenlemenin ya Torba Yasa'ya konularak ya da Bakanlar Kurulu kararı ile gündeme geleceği öğrenildi.

Yıllardır tartışma konusu olan kamuda çalışan taşeron işçiler ile ilgili, yerel seçimlere 3 aydan az bir süre kala ciddi bir adım atılıyor. Kamuda çalıştığı halde kamudaki haklardan yararlanmayan taşeron işçilerle ilgili pazarlıklar uzun süredir devam ediyordu.

KIDEMLERİ NE OLACAK?

Bu işçilerin bir bölümü taşeronun değil kamunun işini yaptıklarını öne sürerek dava açmış ve büyük çoğunluğu da bu davaları arka arkaya kazanmıştı. İşte dava açıp kazananların kamuda kadrolu olarak işe alınacağı konuşulurken, tamamı için böyle bir çalışma gündeme geldi.

Kamuda sağlık, temizlik, güvenlik ve dağıtım alanlarında çalışan taşeron işçilerin kadroya geçişi sırasında birikmiş kıdemlerinin ne olacağı ise henüz netlik kazanmadı. Geçişin kıdem tazminatları ile mi yoksa, kıdemler silinerek mi yapılacağı konusunda görüşmeler sürüyor. Kamu ciddi bir yük olarak gördüğü kıdem tazminatlarını üstlenmeme eğiliminde.

Takvim

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.