600 engelli öğretmen alımının başvuruları başladı

600 engelli öğretmen alımının başvuruları başladı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 46 branşta 600 öğretmen ataması yapacak.


BAŞVURU SAYFASI İÇİN TIKLAYINIZ


MEB'den yapılan açıklamada, eğitim kurumlarına 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 53. maddesi ve Özürlülerin Devlet Memurluğuna Alınma Şartları İle Yapılacak Merkezi Sınav ve Kura Usulü Hakkında Yönetmelik hükümleri çerçevesinde, 2012 yılında yapılan Özürlü Memur Seçme Sınavı'na (ÖMSS) katılanlar arasından öğretmen alımının yapılacağı belirtildi.

Açıklamaya göre göre, ÖMSS puan üstünlüğüne göre, 46 branşta 600 engelli öğretmen alınacak.


Erdoğan: 600 engelli öğretmen alınacak


Adaylarda 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesinde belirtilen genel şartlar yanında Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'nde belirtilen özel şartlar aranacak.

Başvuruda adaylardan diploma veya öğrenim durumu, pedagojik formasyon ve ÖMSS sonuç belgesi ile özürlü sağlık kurulu raporu istenecek. Ayrıca adayların, herhangi bir kamu kurum ve kuruluşunda devlet memuru olarak çalışmadığına ilişkin yazılı beyanları alınacak.

Adaylar, başvurularını ''http://mebbis.meb.gov.tr'' veya ''http://ikgm.meb.gov.tr'' adreslerinde yer alan Elektronik Başvuru Formunu doldurmak suretiyle bugünden itibaren 1 Temmuz 2013'e kadar yapacak. Adayların başvuru formunun çıktısını, istenilen belgeler ile il milli eğitim müdürlüklerine onaylatması gerekiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.