657 değişikliği 1.sıraya alındı

657 değişikliği 1.sıraya alındı

Geçtiğimiz hafta Başbakan tarafından imzalanarak ivedilikle TBMM’ye gönderilen Tasarı Cuma günü komisyonlara girdi ve öncelik sırası olarak birinci sıraya alındı.

Hükümet, A grubu kariyer meslekler ve yönetim kadrolarına ilişkin olarak köklü değişikliklerin getirildiği Kanun tasarısının bir an önce çıkarılması konusunda kararlı gözüküyor.

Tasarının yasalaşma süreci şimdilik çok hızlı ilerliyor

Tasarı iki hafta önce Başbakanlığa sunulmuştu. Geçtiğimiz hafta Çarşamba akşamı tasarı Sayın Başbakan tarafından imzalandı ve ivedi bir şekilde Perşembe sabahı TBMM’ye gönderildi. TBMM Başkanlığı yine acele bir şekilde tasarıyı 8 komisyona havale etti.

Görüldüğü üzere yukarıda bahsettiğimiz aşamalar çok hızlı geçilmiştir.

Plan Bütçe Komisyonunda ilk sırada

TBMM Başkanlığının tasarıyı havale ettiği komisyonlardan en önemlisi olan Plan ve Bütçe Komisyonu 657 Tasarısını ilk sıraya aldı. Komisyonun tasarıyı bu hafta içi gündeme alması bekleniyor.

Extra talepler süreci uzatabilir!

Tasarının hızlı bir şekilde kanunlaşması amaçlanmakta ancak bazı kurumlar ve meslek mensupları TBMM’ye personel haklarına ilişkin bir tasarı girmişken kendi lehlerine hükümler de eklettirme konusunda çalışmalara başladılar. Bu, her bir ek madde önerisinin ve görüşmesinin bu süreci uzatacağı anlamına geliyor. Hatta konu çok uzatılırsa ve sulandırılırsa daha önce birkaç tasarıda olduğu gibi bu tasarının da rafa kalkabileceği kaygıları da dile getiriliyor.

Yeterlik 2 yıla inerse kimler etkilenecek?

Yeterlik 2 yıla inmesi durumunda hem mevcut durumda çalışmakta olanlar hem de mesleğe yeni girecek olanlar bu kapsamda olacaklardır. Tasarının geçmesi durumunda tez de kalkacağı için kurumlar yeterlik sınavlarını öne çekmek için olası takvimlerini oluşturmaya başladılar. Bu aşamada a grubu mensuplarının mevzuata ağırlık vermeleri mantıklı olacaktır.

Kutay Seymen ARIKAN
Memurlar.net KPSS Editörü

www.memurlar.net

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.