66 -71 aylık çocukların kaydında yeni düzenleme

66 -71 aylık çocukların kaydında yeni düzenleme

MEB, 66 aylık ila 71 aylık çocukların ilkokula kaydıyla ilgili yeni düzenleme yaptı.

MEB, İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinin 15. maddesinin 2. fıkrasını değiştirdi. Değişiklik şu şekildedir:
 
YENİ HÜKÜM
 
(2) “Okul müdürlükleri, yaşça kayıt hakkını elde eden çocuklardan 66, 67 ve 68 aylık olanları, velisinin vereceği dilekçe ile; 69, 70 ve 71 aylık olanları ise, ilkokula başlamaya hazır olmadıklarını belgeleyen sağlık raporu ile okul öncesi eğitime yönlendirebilir veya kayıtlarını bir yıl erteleyebilir.”
 
ESKİ HÜKÜM
 
Madde 15 - (Değişik madde: 21.07.2012 - 28360 S. R.G. Yön./7. md.)(*)
 
(1) İlkokulların birinci sınıfına, kayıtların yapıldığı yılın eylül ayı sonu itibarıyla 66 ayını dolduran çocukların kaydı yapılır. Gelişim yönünden ilkokula hazır olduğu anlaşılan 60-66 ay arası çocuklardan, velisinin yazılı isteği bulunanlar da ilkokul birinci sınıfa kaydedilir.
 
(2) Yaşça kayıt hakkını elde eden, ancak bedenen veya zihnen yeterince gelişmemiş olup okula uyum sağlayamayan 66 ay ve üzeri çocuklar da kasım ayı sonuna kadar sağlık kurumlarından verilen bedenen veya zihnen gelişmemiş tıbbi tanılı rapor üzerine okul öncesi eğitime yönlendirilebilir veya kayıtları bir yıl ertelenebilir.
 
DEĞİŞİKLİĞİN ANLAMI
 
Daha önce 66, 67 ve 68 aylık olan çocukların ilkokul 1'e kaydının yapılmaması için de sağlık raporu isteniyordu. Yeni düzenlemeye göre velinin talebi yeterli olacak.
 
Ancak, 69, 70 ve 71 aylık olanlar için sağlık raporu istenmeye devam edilecek. Ancak bu raporun eskisi gibi bedenen veya zihnen gelişmemiş tıbbi tanılı olma koşulu aranmayacak. Doktorun, çocuğun ilkokula başlaması için hazır olmadığını belirtmesi yeterli olacak.
 
www.memurlar.net

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.