85 bin Öğretmen Alımı Gerçekleşecek İddiası

85 bin Öğretmen Alımı Gerçekleşecek İddiası

85 bin Öğretmen Alımı Gerçekleşecek İddiası

Milli Eğitim Bakanı Nabi AVCI’dan Yönetici Atama Açıklaması…

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Habertürk’te canlı yayın konuğu oldu…
“4 yılını tamamlamış müdürlerin görevi sona erecek ama büyük çoğunluğu yeniden atanacak. Atama usulü değişecek. Mülakat komisyonları kurulacak. Hangi okulun müdürü seçilecekse, o okuldan en kıdemli öğretmeni komisyona almayı düşünüyoruz.” dedi.
Eğitim uzmanımız Fatih YAMAN tarafından 12 şubatta yapılan “85 bin öğretmen alımı” başlıklı haberde bu durumu daha önce duyurmuştuk. MEB Sayın Nabi AVCI dün akşam Habertürk’te canlı yayınında haberimizi doğrulayarak onbinlerce okul yöneticisinin görevine son verileceğini açıkladı.
 
Milli Eğitim Temel Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı,  TBMM Başkanlığı’na sunulmuştu.Tasarının TBMM tarafından aynen kabulü halinde MEB’na birçok radikal değişim gelecektir. Bu değişimlerden en göze çarpanlardan biride “Okul müdür, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcıları ” şartlarında yapılan değişikliklerdir.
Dikkat edilmesi gereken en önemli nokta  4 yıl ve üstü yöneticilerin görevlerinin son buluyor olmasıdır. Görevleri son bulan yöneticilerin valilik tarafından tekrar görevlendirilmediği takdirde öğretmenliğe dönmeleri anlamına gelmektedir. Üstüne üstelik görevlendirmelerde özlük hakları, atama ve terfi yönünden kazanılmış hak söz konusu olmayacaktır. Sonucunda sınav yoluyla asaleten atanan onbinlerce  okul yöneticileriningörevlerinin de son bulması anlamına gelmektedir.Bu durum okul yöneticileri tarafından kabul edilecek bir durum gibi durmamakta. Okul yöneticilerinin yıllar sonra öğretmenliğe dönerek öğretmenlik yapmaları zor bir ihtimal olarak gözükmekte.
MEB bünyesinde 120 bin civarında okul müdürü, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcısı bulunmakta. MEB tasarısının bu haliyle TBMM de kabul edilmesi halinde yaşanacak mağduriyetten dolayı yaklaşık 45 bin okul yöneticisinin emekli olması beklenmekte. Emekli olan devlet memurlarının yerine bakanlıklar direkt olarak yerlerine atama yapabilme yetkisine sahiptirler. MEB Tasarısının bu haliyle çıkması durumunda, MEB emekli olanlardan boşalacak 45 bin kişi yerine atama yapma yetkisine sahiptir. Ağustos ayında KPSS  sınavına bağlı olarak 40 bin atama daha yapacak olan MEB böylelikle yaklaşık 85 bin civarında alım yapmış olacaktır.
85 bin gibi bir öğretmen atamaKPSS mağduru binlerce öğretmen açısından umut olacaktır. Özel sektörde istihdam edilen öğretmenlerinde daha yüksek ücretler alması anlamına gelmektedir.

www.memuryeri.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum