950 Şube Müdürü Kadrosundan Haber Yok!

950 Şube Müdürü Kadrosundan Haber Yok!

950 Şube Müdürü Kadrosundan Haber Yok!

“Haziran ayında MEB’e tahsis edilen 950 şube müdürü kadrosunun illere ne zaman dağıtılacağı bilinmiyor. Dört aydır tahsis edilen şube müdürü kadroları illere dağıtılamadı. Aslında bakarsanız MEB’in talepte bulunurken şube müdürü kriterlerini belirlemiş olması lazımdı.”

12 Temmuz 2012 tarihinde 28351 sayılı Bazı Kanunlarda Değişiklik yapılmasına dair kanunun resmi gazetede yayınlanması ile birlikte 950 şube müdürü kadrosu MEB’e ihdas edilmişti. Yeni ihdas edilen kadrolar ile birlikte münhal şube müdürü sayısı 1723’e ulaştı. Geçen ay içerisinde ise tahsis edilen şube müdürü normlarının dağılımının Bakan onayına sunulduğu haberleri internet sitelerinde yer aldı. Ancak Haziran ayında MEB’ tahsis edilen şube müdürü normları hala illere dağıtılamadı. Şube müdürü dağılım kriterleri daha önce MEB Müsteşarı Sayın Emin ZARARSIZ tarafından açıklanmıştı. Öğrenci sayısının ve okul sayısının önemli olmadığını açıklamıştı.

Geçici görevlendirilen şube müdürlerinin iptalinden sonra il milli eğitim müdürlükleri zor durumda kaldı. Özellikle daha küçük illerde problemler yaşanmaktadır.4 şube müdürünün görev yaptığı bir il de, şube müdürünün birinin hizmetiçi kursa birinin ise rahatsızlandığını bir düşünün! 2 şube müdürü ile il milli eğitim müdürlüğündeki işler yapılmaya çalışılmaktadır.

Bazı il müdürlükleri ise nasıl olsa şube müdürü normları arttırılacak düşüncesi ile kadrosuz görevlendirmeler yaptıkları duyumunu almaktayız. Büyük şehirlerde işlerin yürütülmesi açısından böyle bir uygulama doğru gibi görünse de il müdürleri için büyük bir risk demektir. Biran önce 950 şube müdürünün normlarının illere dağıtılması gerekmektedir. Doğrusu bakanlığın neyi beklediğini bilmiyoruz! Dört aydır ne bekleniyor, doğrusu kamuoyu merak ediyor.

Davut ÇALIŞKAN

Ueyder Başkan Yardımcısı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum