Aday memur, unvan değişikliği sınavına girebilir mi?

Aday memur, unvan değişikliği sınavına girebilir mi?

Unvan değişikliği sınavına başvurusu kabul edilen aday memurun başına gelenler....

Aday memurun, kurum içi unvan değişikliği sınavına katılamayacağı konusu, mevzuatta açık ve net olarak yazmaktadır.

Kurumların açtığı unvan değişikliği sınavlarında da bu konuya dair açıklamalar yer almamaktadır.

Örneğin geçtiğimiz yıl yapılan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı unvan değişikliği sınavına bir başvurmuştur. Başvurusu kabul edildikten sonra, sınava hazırlanmış, sınav harcı ve yol parası vererek Ankara'daki sınava katılmıştır.

Ancak sınavı yüksek bir puanla kazandıktan sonra sorun çıkmıştır. Kurum, DPB'ye görüş sormuş ve DPB de aday memurun unvan değişikliği sınavına katılamayacağını belirtmiştir. Bu görüşten sonra aday memurun tüm çalışmaları boşa gitmiştir.

Burada kurum suçu aday memura atmakta ve "neden başvuru yaptın demektedir?"... Oysaki, bu yönde bir belirleme var ise kurumun buna göre tedbir alması, daha en baştan adayı mağdur etmemesi gerekiyordu. Şuan için adayın tüm sınav çalışmaları, Ankara'ya gelip gitmesi boşa gitmiştir.

İŞTE O MEMURLARIN SİTEMİZE GÖNDERDİĞİ MEKTUP

İyi Çalışmalar ,

Bir yakınım Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının 12.05.2013 tarihinde açtığı görevde yükselme ve unvan değişikliği başvurdu ve başvurusu onaylanıp sınavı yüksek bir dereceyle ... unvanını kazanmış bulunmakta.Ancak sınava başvuru yaptığı ve sınavı kazandığı zaman aday memur statüsündeydi, bu sebeple unvan değişikliği yapılmadı ve asil memurluğa geçtiği zaman da yapılmayacağı söylendi.

Birçok aday memur arkadaş yeteri kadar bilgilendirilmediği için bu sınava başvuru yapıp başvurusu onaylanıp sınava girdi ve sınav Ankara'da olduğu için sınav harcı, yol parası, konaklama parası vs. maddi ve sürekli sınava derse çalışma bakımından manevi yönünden de mağdur oldular.

Yönetmelikte sınav için aranan atama şartlarında aday memur ile ilgili husus geçmemektedir.

Bu konuda Bakanlığa danışılmış olup Bakanlık tarafından Devlet Personel Başkanlığının görüşü sorulmuş olup , alınan cevabi yazıda ". adaylık devresi içerisinde unvan değişikliği sınavı için yapacakları başvuruların kabul edilmesinin mümkün bulunmadığı.." denilmekte ve adaylık süresinin devam etmesi sebebiyle ilgilinin unvan değişikliği ataması yapılamamıştır," denilmektedir. Tıklayın.

Ancak sınava başvurular Personel Genel Müdürlüğü ve Milli Eğitim Bakanlığının sayfalarından olmuştur.

Sınava başvuru esnasında aday memurların başvurusu ve atamasının yapılmayacağı hakkında bir duyuru yapılmamıştır.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Personeli görevde yükselme ve unvan değişikliği Yönetmeliğinde aday memur ile ilgili açıklama geçmemekle beraber Yönetmeliğin İkinci Bölüm Madde 8 k bendinde; 
". Tekniker unvanlı kadroya atanabilmek için;
1)Meslek yüksekokullarının teknik programlar bölümlerinden veya açık öğretim fakültesi tarım önlisans mevzunu olmak,
2)(Mülga:RG-30/9/2010-27715),
3)Yapılacak unvan değişikliği sınavında başarılı olmak.." yazmaktadır.

Ayrıca Personel Genel Müdürlüğünün 28.02.2013 tarih ve 81385164.774.07/005327 sayılı Genelgede "Sonuçlar sınav tarihinden itibaren 2(iki) yıllık süreyi aşmamak üzere aynı unvanlı kadrolar için yapılacak müteakip sınavın ilanına kadar geçerli olacak, bu süre içerisinde sınavı kazananlar ilan edilen kadrolarda çeşitli nedenlerle boş kalan yada boşalan kadrolara puan sırasına göre yukarıda belirtilen hususlar doğrultusunda atamaları yapılacaktır." yazmaktadır.

Aday memurlar sınavı kazanıp asil memurluğunu aldığı zaman kazandığı unvanın verilmemesi çok üzücü ve onların hakkı yenmektedir.

Sınavları kabul edilmeyecekti neden Aday Memurları sınava aldılar, bunların net cevabını Bakanlıktan öğrenemedim, Telefonla görüşmelerimde Aday memurların sınavının kabul edilmeyeceğini herkes biliyor neden başvuru yaptılar denilmektedir.

 http://www.Memurlar.Net

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.