Akademisyenlerden yetkililere kısa filmli mesaj

Akademisyenlerden yetkililere kısa filmli mesaj

Akademisyenler, hazırladıkları sessiz filmle seslerini duyurmaya çalışıyor. Özlük hakları için mücadele ediyorlar.

Daha önce #akademikzam hashtagi ile sosyal medyada ve TBMM önünde düzenledikleri basın açıklaması ile seslerini duyurmaya çalışan, özlük hakları için mücadele eden akademisyenler, şimdi de hazırladıkları sessiz kısa film ile seslerini duyurmaya çalışıyor. Öğretim Elemanları Derneği (ÖGEDER) tarafından hazırlanan kısa filmde, Türkiye’deki akademisyenlerin Malezya, Arjantin ve Hindistam gibi ülkelerdeki meslektaşlarından yaklaşık 2,5 kat daha düşük ücretlere çalıştıkları, bilim yapmaya değil yaşamaya çalıştıkları ve tam 14 yıldır maaşlarında iyileştirme beklediklerine dikkat çekiliyor. 

ÖGEDER’den yapılan açıklamada, özlük hakları için verdikleri mücadele sonunda yetkililerden ‘Farkındayız’ mesajı aldıkları belirtiliyor. ‘Fark etmek yetmez’ mesajı veren akademisyenler, bu sefer de yetkililere, #SesimiziDuymadınızSözümüzüGörün hashtagi ve hazırladıkları kısa film ile sesleniyor:
“Akademik personelin, özlük hakları dışında en büyük sorunu maddi gelecek kaygısıdır. Derneğimiz, #akademikzam hashtagi ile sosyal medyada sorunların tartışılmasını amaçladı ve belli bir farkındalık oluşturdu. Bu farkındalık, yetkili mercilerin ‘farkındayız’ demelerine, bizim için ise, ‘Fark etmek yetmez’ deme noktasına kadar geldi. En son ÖGEDER’in organize ettiği TBMM önünde basın bildirisinden sonra sesimizin daha güçlü çıkmasına ve sözlerimizin ‘görülmesine’ karar verdik. Bu amaçla #akademikzam ile birlikte yeni sloganımız olan ‘#SesimiziDuymadınızSözümüzüGörün’ hashtagi ile hazırladığımız kısa filmimizi sunuyoruz. Sesimizi duymayanların, sözümüzü görmesi, farkındalığın değere dönüşmesi umudumuzla.”

Kısa film için tıklayınız

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.