Alan Değişikliğinde İdareciler Unutulmamalıdır

Alan Değişikliğinde İdareciler Unutulmamalıdır

Alan değişikliği işlemlerinde geçen seneki hatalar yapılmamalıdır. Bilindiği gibi geçen seneki alan değişikliği işlemleri davalara konu olmuş, iptaller gelmişti.

Geçen sene yapılan "Alan Değişikliği" işlemlerinde yöneticilerin alan değişikliği işlemlerinde birçok eksik bulunmaktaydı. Bu sıkıntıları Milli Eğitim Bakanlığı tamamıyla olmasa da çözüme kavuşturmuş fakat Öğretmen Evleri ve Halk Eğitim Merkezleri idarecilerine "Alan Değişikliği" hakkıvermemişti.

 

    
          Yine geçen seneki "Alan Değişikliği" işlemlerinde Milli Eğitim Bakanlığı yan alanı Fen Bilimleri/Fen ve Teknoloji olan Sınıf Öğretmenliği mezunlarına bile Fen Bilimleri/Fen ve Teknoloji alanına geçiş hakkıverirken Fizik Öğretmenliği, Kimya Öğretmenliği, Biyoloji Öğretmenliği mezunu olan Sınıf Öğretmenlerine Fen Bilimleri/Fen ve Teknoloji alanına geçiş hakkı vermemişti.

 

          Hâlbuki; Fizik Öğretmenliği, Kimya Öğretmenliği, Biyoloji Öğretmenliği, Fransızca Öğretmenliği, Almanca Öğretmenliği vb. mezunu olup şuanda Halk Eğitim Merkezlerinde ve Öğretmen Evlerinde çalışan, atama alanı Sınıf Öğretmenliği olan birçok idareci vardır ve bu insanlar alan değiştirememektedir. Kaldı ki bu kurumlarda idareci olarak her alan öğretmeni çalışabilmektedir. Bu kurumlarda, alanını değiştiren idarecilerin yöneticilikleri de korunmuş olacaktır. Bu kurumların yöneticilerine geçen seneki mağduriyetlerin yaşatılmaması için "Alan Değişikliği" işlemlerinde Milli Eğitim Bakanlığınca gerekli düzenlemeler yapılmalıdır. Bu eğitimcilerimizin yöneticiliklerinin korunarak "Alan Değiştirme" haklarının verilmesi her şeyden önce vicdani olarak gerekmektedir.

 

kamu ajans

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum