Alan Değişikliğinde Müjdeli Haber!

Alan Değişikliğinde Müjdeli Haber!

Alan değiştiren öğretmenlerin dört gözle bekledikleri alan değişikliği iptali için düğmeye basıldı.İptal talepleri 15 Kasım itibariyle gerçekleşecek.

2012 yılında alan değişikliği hakkının verdiğidönem sınıf öğretmenleri norm kadro fazlasıdurumuna düşmemek için 2 gün içinde alelacele bir şekilde alan değişikliği kararı vermişlerdi.

 

Can havliyle alan değişikliği yapan öğretmen ve idareciler derse girdikten sonra alan değiştirdiğine pişman oldular. Alan değiştirdiği halde pişman olan binlerce öğretmen “Biz bu işi yapamıyoruz.. Mutsuz ve huzursuzuz , Alan değişikliği iptal hakkı istiyor.” demeye başlamıştı.

Milli Eğitim Bakanlığının 4+4+4 sisteminin akabinde norm fazlası sınıf öğretmenlerini eritip , eş durumu atamalarını yapmak için gerçekleştirdiği alan değişikliği iptali yoğun talep üzerine gerçekleşmiş, Milli EğitimBakanlığı iller arası alan değişikliği yapan kişilere iptal hakkı vermişti.

1-033.jpg

Bakanlığın iptal hakkının gerekçesi, “Öğrenci velilerinden gelen şikâyetler üzerine” şeklindeaçıklanmıştı .Yaşanan bu gelişmenin ardından “Madem öğrenci velileri alan değiştiren sınıf öğretmenlerinden rahatsız, iptal hakkını neden sadece iller arası ile sınırlı tutuldu?” sorusu sorulmaya başlandı.

Bakanlığa yönelik eleştirilerin odağındaki birim olan İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünün bir türlü gündemine almadığı “Alan Değişikliği İptal Hakkı” nihayet veriliyor . Büyük bir umutla bekleyen alan değişikliği mağdurlarının eski branşlarına dönmesi için düğmeye basıldı. Edindiğimiz bilgiye göre, bakanlık 15 Kasım tarihi itibariyle alan değişikliği iptalini isteyen sınıf öğretmenlerinin taleplerini gerçekleştirmek için düğmeye bastı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum