Amir uygun görürse, memurun maaşı artabilir mi?

Amir uygun görürse, memurun maaşı artabilir mi?

Görevde yükselme ve unvan değişikliği niteliğinde olmayan kadrolara atama yapılmasıyla, memura birazcık da olsa fazla maaş alma imkanı sağlanabilir.

AMİR UYGUN GÖRÜRSE MEMURUN MAAŞINI ARTTIRABİLİR Mİ?

1999 yılına kadar memurun unvan değiştirmesinde insiyatif amirlerdeydi. Ancak o yıl getirilen görevde yükselme uygulaması ile bu uygulama kaldırılmış ve bunun yerine üst unvanlı kadrolara atanabilmek için maaş şartı getirilmiştir. Ancak memur ve VHKİ (Veri Hazırlama Kontrol İşletmeni Unvanları) birbirinin üstü değildir ve bu nedenle sınava tabi değildir. Bir Üniversitede rektör, belediyede başkan, genel müdürlükte genel müdür çalıştırdığı memuru VHKİ kadrosuna atayabilmektedir.

Peki VHKİ kadrosuna atamanın mali boyutu nedir?

Zam ve tazminatlara ilişkin kararnamede, Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni kadrosunda bulunanlara 750 puan İş Güçlüğü Zammı, 250 puan Temininde Güçlük zammı, 750 puana kadar ek Temininde Güçlük Zammı ve 500 puana kadar İş Riski Zammı ödenebileceği hükme bağlanmıştır. Bu puanların toplamı 2.250 yapmaktadır. Bu puan Kamu Görevlileri Hakem Kurulunca belirlenen yan ödeme puanı ile çarpılmaktadır. Bu miktar ise 0,0234128’dir. 2.250*0,0234128=52,67 lira etmektedir. Bu miktar brüt olup, damga vergisine ek olarak gelir vergisi kesintisi yapılmaktadır.

www.memurlar.net

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.