Anadolu Liselerinde Yeni Yapılanma Süreci

Anadolu Liselerinde Yeni Yapılanma Süreci

MEB Ortaöğretim Kurumlarında Yeni Yapılanmaya gidiyor. Teoman Yalçın - TurkiyeEgitim.Com

Milli Eğitim Bakanlığı bir çok alanda olduğu gibi, Ortaöğretim kurumlarında da yeniden yapılanmaya gidiyor. 

Geçtiğimiz günlerde basına yansıdığı kadarıyla MEB, eskiden onlarca isimle anılan mesleki ve teknik eğitim veren liseleri gruplandırarak kurum isimlerinde azaltmaya gitmişti. 

Benzer bir uygulamanın Ortaöğretim kurumlarında Anadolu Liselerinde de gerçekleşeceği ifade ediliyor.

Anadolu Liselerinde nasıl bir düzenleme yapılacağı konusunda, geçtiğimiz günlerde bir çalıştay yapılmış, çalıştay süresince konu tartışmaya açılmıştı.

Aldığımız bilgilere göre şu anda önünde "Anadolu" olan çok sayıda ortaöğretim kurumu bulunuyor. MEB, mesleki ve teknik eğitim veren okullarda olduğu gibi, Anadolu lisesi statüsünde hizmet veren okullarda da karmaşıklığı azaltma yoluna gidecek. 

FEN LİSELERİ KAPANACAK MI?

Ülkemizde, yaptığı en üst seviyede eğitim ile isminden söz ettiren Fen liselerinin durumu merakla bekleniyor. Fen liselerinin Anadolu lisesine dönüşmesine sıcak bakılmıyor. Fen liselerinin önümüzdeki dönemde de devam edeceği ifade ediliyor. 

ANADOLU ÖĞRETMEN LİSELERİNİN DURUMU NE OLACAK?

Bu kapsamda üzerinde en çok düşünülen konu ise; Anadolu Öğretmen Liselerinin statüsü. Bu okulların, normal Anadolu Lisesine dönüşmesi de tartışılıyor.

Anadolu Öğretmen Liseleri, geçmişte Fen liselerinden sonra en iyi eğitim veren kurumlar arasındaydı. Ancak son yıllarda bu işlevini yitidiği şeklinde eleştiri alıyor.

Her şeye rağmen, Anadolu Öğretmen Liselerinin kapatılmayacağı, durumu uygun olanların Fen Liselerine dönüştürülerek, belki de daha iyi bir konuma getirileceği beklentisi var. 

ANADOLU LİSELERİNDE DE REFORM ŞART

Bütün seçenekler masada. Ancak herkesin ortak ifadesi, kimsenin mağdur olmadan, ülkemizin şartları da değerlendirilerek, ortaöğretimde var olan karmaşıklığın giderilmesi yönünde.

Teoman YALÇIN

TurkiyeEgitim.Com özel haber

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.