Anadolu Öğretmen Lisesi Öğretmenleri Yok Sayılıyor

Anadolu Öğretmen Lisesi Öğretmenleri Yok Sayılıyor

ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ MESLEK BİLGİSİ ÖĞRETMENLERİNİN SORUNLARI ÇÖZÜLMELİDİR

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün 05.06.2014 tarih ve 2288835 sayılı Bakan onayı ile Anadolu Öğretmen Liseleri 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılı itibari ile Fen Lisesi, Sosyal Bilimler Lisesi ve Anadolu Liselerine dönüştürülmüştür.

Bu dönüştürmeden sonra Anadolu Öğretmen Liselerinde görev yapan Öğretmenlik Meslek Bilgisi dersi öğretmenlerinin alanı itibari ile öğretmen veya yönetici olarak atanabileceği herhangi bir kurum bulunmamaktadır. Alanı kaldırılan veya istihdam alanı daralan öğretmenlerle ilgili Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı’nın alan değişikliği kararının bir an önce uygulanması bu öğretmenlerin mağduriyetini ortadan kaldıracaktır.

Öğretmenlik Meslek Bilgisi öğretmenlerinin, Talim Terbiye Kurulu BaşkanlığınınÖğretmenlik Alanları, Atama ve Ders Okutma Esaslarında yer alan “Okutacağı Dersler” sütununda yer alan derslerin öğretmenliğine atanabilmektedirler.       

Öğretmenlik Meslek Bilgisi öğretmenlerinin Bakanlığın işlemi ile alan itibariyle atanabileceği herhangi gibi bir kurum bulunmadığından yöneticilik yapma hakkı bulunmamaktadır. Yönetici görevlendirmelerinin yapılacağı şu günlerde bu durum ivedilikle çözülmesi hakkaniyet gereği olacaktır.

Öğretmenlik Meslek Bilgisi öğretmenlerinin daha fazla mağdur edilmemeleri için bir an önce alan değişikliklerinin sağlanması hususunda Türk Eğitim-Sen olarak Milli Eğitim Bakanlığına başvuruda bulunduk.

 

İlgili yazımız için tıklayınız

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.