Ankara Yönetici Atamada "Norm Çizelge" Tepkisi

Ankara Yönetici Atamada "Norm Çizelge" Tepkisi

Yönetici atama sürecine Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü hata üstüne hata yapmaya devam ediyor.

Yönetici atama sürecine Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü hata üstüne hata yapmaya devam ediyor. Münhal listeyi 2 kez değiştirerek atama takvimine uyamayan ve listelerin çorbaya çevrilmesini sağlayan Ankara İl MEM, son olarak Bakanlık Merkez Teşkilatına bağlı kurumların norm bilgisi çizelgesi (http://ankara.meb.gov.tr/www/sinava-dayali-yonetici-atamalari-kontenjan-duzeltme-ve-okullarin-norm-bilgisi/icerik/297) diye bir çizelge yayınladı ki tam evlere şenlik!

            Bakanlık Merkez Teşkilatına bağlı kurumlar olan Hizmetiçi Eğitim Enstitüsü, Akşam sanat Okulu, Açık Öğretim Ortaokulu, Açık Öğretim Lisesi ve Mesleki Açık Öğretim Lisesi ve Mesleki ve Teknik Açıköğretim Okulu’na yönetici olarak atanabilecek branşlarda çok ciddi hatalar yapılmıştır. Bunlardan sadece 2 okulu örneklerle inceleyelim:

            Çizelgeye göre Açık Öğretim Ortaokuluna atanma talebinde bulunabilecek branşlar şunlar:

Resim 1: Kurumların norm Bilgisi Çizelgesi http://ankara.meb.gov.tr/www/sinava-dayali-yonetici-atamalari-kontenjan-duzeltme-ve-okullarin-norm-bilgisi/icerik/297

 

image003-014.jpg

 

MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğüne bağlı Açık Öğretim Ortaokulu’nun resmi internet sitesindeki Okutulan dersler  ise şöyle:

Resim 2: Açık Öğretim Ortaokulunda Okutulan Dersler (http://aio.meb.gov.tr/sayfa.php?id=59)

image004-009.jpg

 

            Ankara İl MEM Resim 1’de dersi olmayan branşlara (Sınıf Öğretmenliği ve Bilişim Teknolojileri) yer vermişken, Sosyal Bilgiler ve Yabancı Dil branşlarını yok saymıştır. Keza Resim 2’deki Ortaokullarda da maaş karşılığı dersi olan birçok branşın da (Edebiyat, Coğrafya, Tarih, Matematik, Fizik, Kimya vb… ) bu okulu tercih etmesinin yolunu kapatmıştır.

            Bir başka haksızlık ve hukuksuzluk Açık Öğretim Lisesinde görünüyor.  Aşağıda Ankara’da Açık Öğretim Lisesi’ne başvuru yapabilecek branşlar Çizelgesi vardır:

Resim 3: Kurumların norm Bilgisi Çizelgesi http://ankara.meb.gov.tr/www/sinava-dayali-yonetici-atamalari-kontenjan-duzeltme-ve-okullarin-norm-bilgisi/icerik/297

 

image005-005.jpg

 

Açık Öğretim Lisesinin internet sitesinden alınan Ders Dağılım Çizelgesi ise şu şekildedir:

Resim 4: Açık Öğretim Lisesi Ders Dağılım Çizelgesi (http://www.aol.meb.gov.tr/upload/genel/4_yil_alan_yok_dersleri.pdf)

 

image006-005.jpg

           

            Resimlerde de görüldüğü üzere branşlar arasında ciddi farklılıklar bulunmaktadır. En traji-komik hata ise uzaktan eğitim veren bir genel lisede olmayan branşların; Müzik, Resim, Teknoloji Tasarım, Elektrik ve Sınıf Öğretmenliği gibi branşların listede yer almasıdır. Bunun yanında ise Açık Öğretim Lisesinde sınavları yapılan Felsefe, Sağlık bilgisi, Matematik gibi branşlara bu okullarda yöneticilik şansı verilmemiştir.

            Bu hatalar sadece yukardaki iki örnekte değil diğer okul ve kurumlarda da yapılmıştır. Örneğin Mesleki ve Teknik Açıköğretim Lisesinde 32 farklı alan varken (http://maol.meb.gov.tr/html_files/okutulan_dersler.html),  bunların sadece 8 tanesine tercih hakkı verilmiştir.

            Yukarıda örnekleri verilen hiçbir yasal dayanağı olmayan bu çizelgeyi kim veya kimler hazırlamıştır? EĞİTİM-İŞ Ankara 1 Nolu Şube bu haksız ve hukuksuz uygulamayı sonuna kadar takip edecek ve adaletin temini için tüm yasal yolları kullanacaktır.

                        

 

                                                                                  Kasım DEMİRCİ

                                                                                      Şube Başkanı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.