Astsubay Twitter'dan hakaret iddiasıyla tutuklandı

Astsubay Twitter'dan hakaret iddiasıyla tutuklandı

Ağrı'da bir astsubay, Twitter hesabı üzerinden üste hakaret ettiği iddiasıyla askeri mahkemece tutuklandı.

 

Ağrı'nır Eleşkirt ilçesinde görev yapan Astsubay M.A.B'nin avukatı Mehmet Ali Gültekin, gazetecilere yaptığı açıklamada, müvekkilinin Twitter hesabı üzerinden hakaret içeren paylaşımlar yaptığı iddiasıyla Ağrı 12. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı Askeri Mahkemesi tarafından alınan karar ile 4 Nisan 2013 tarihinde tutuklandığını belirtti.
 
Gültekin, müvekkilinin bir yıldır hakaret suçundan yargılandığını ifade ederek, sadece duruşmalara gidip delil beyanında bulunduklarını ve en son Twitter hesabından üste hakaret barındıran bir harf kullandığı iddiasının ortaya atılarak, tutuklandığını söyledi.
 
Müvekkilinin bir yıl önce hakaret suçundan tutuklandıktan sonra savunmasını yapması için kendisine müracaat ettiğini dile getiren Gültekin, "Müvekkilim üste hakaret suçundan 26 gün tutuklu kaldı. Dosyasını inceledim ve bu davaya, 12 Eylül 2010 tarihinde referandum ile getirilen 15. maddeye aykırı olduğu gerekçesiyle askeri değil, sivil mahkemenin bakması gerektiği için dilekçe verdim. Tabi görevsizlik kararıyla dilekçemin reddi yapıldı" dedi.
 
Bu davada askeri mahkemenin görevli olduğu kanaati verildiğini anlatan Gültekin, müvekkilinin tahliye edildikten sonra sustuklarını ve devam eden davada duruşmalara katılıp delil beyan ettiklerini aktardı.
 
'G' harfi yerine 'K' harfi
 
Müvekkilinin başka bir iddia üzerine apar topar çağrıldığını ileri süren Gültekin, "Hakkında bir Twitter hesabı olduğu ve bu hesaptan üstlerine hakaret içeren yazılar yazdığı ve bunu paylaştığı öne sürüldü. General sözcüğünün başındaki 'G' harfi yerine 'K' harfinin kullanıldığı ve bunun da 'kene'ye kasıt olarak yazıldığı iddiası üzerine müvekkilim tutuklandı" şeklinde konuştu.
 
Tutuklanma kararının hukuka ve kanunlara aykırı olduğunu ifade eden Gültekin, bu Twitter hesabının da müvekkiline ait olmadığını, onun adına açılan bir hesap olduğunu savundu.
 
Gültekin, bahsi geçen hesabın, müvekkilinin onayından geçmediğini ileri sürerek, şunları kaydetti:
 
"Bu durum trajikomik bir olaydır. Bir başkasının paylaştığı bir harf yüzünden askeri mahkeme tarafından müvekkilim tutuklandı. Açılan Twitter hesabının güvenlik onayı yok. Müvekkilim tarafından onaylanmamış bir hesap bu. Müvekkilimin evi ve yatak odasında bile arama yapıldı. Çocuklarının özel eşyası suç aleti olarak alındı. Çocuklarının çorapları, çizgi film CD'leri, iç çamaşırları suç aleti olarak toplanıp götürüldü. Askeri mahkemenin müvekkilimi kanuna aykırı bir şekilde rahatsız etmesi yasa dışı bir eylemdir."
 
0000000.jpg
memurlar.net

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.