Atama bekleyen öğretmenlere Çelik formulü

Atama bekleyen öğretmenlere Çelik formulü

MEB Müsteşarı Yusuf Tekin'in Şubat'ta öğretmen ataması yapılacak sözleri ile heyecanlanan atama bekleyen öğretmen için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Nabi Avcı ile görüşecek.

Katıldığı bir televizyon programında öğretmenlerin sorunlarına değinen ve atama bekleyen öğretmenler için Nabi Avcı'ya görüşeceğini belirten Çelik, öğretmenleri umutlandıracak açıklamalar yaptı...

Çelik, Şubat ayı öğretmen atamasıyla ilgili soru üzerine, “Milli Eğitim Bakanımızla da görüşeceğiz. Devlet Personel Başkanlığı da bize bağlı olduğu için olayın bizi de ilgilendiren boyutu da var” diyerek olası ara atama için görüşme yapacağını söyledi.

"NABİ AVCI İLE GÖRÜŞECEĞİM"

Öğretmen atamalarına ilişkin soruyu yanıtlayan Bakan Çelik, geçmişte çok sayıda Fen Edebiyat Fakültesi'nin açıldığını mezun sayısı ile mevcut ihtiyacın örtüşmediğini ifade etti. Ücretli öğretmen yerine kadrolu öğretmen alımı projesi üzerinde çalışma halinde olduklarını belirten Bakan Çelik ara atama için gerekli kadro izninin Devlet Personel Başkanlığı'na dolayısıyla kendi ellerinde olduğunu ve bu konuda Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'yla görüşeceklerini söyledi. 

KADROLU ATAMA MI GELİYOR?

Çelik, “Atama bekleyen öğretmen sayısını eritmek için çok ciddi bir çalışma içerisindeyiz. Ücretli öğretmen yerine atanmayan öğretmenlerin kadrolu olarak atanması planlanıyor. Problemleri sıfırlamak kolay değil ama arkadaşların endişesi olmasın gelecek yıllarda bu daha iyi olacak. Sizin sorunuzu da dikkate alarak , Milli Eğitim Bakanımızla da görüşeceğiz. Devlet Personelleri Genel Müdürlüğü de bize bağlı olduğu için olayın bizi de ilgilendiren boyutu da var. 

ŞUBAT'TA ATAMA VAR MI?

Hatırlanacağı üzere, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli Şubat ayında 10 bin öğretmen ataması yapılacağını söylemişti. Yine MEB Müsteşarı Yusuf Tekin Şubat'ta kesin atama var diyerek öğretmen adaylarını heyecanlandırmıştı.

memur haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.