Atanamayan öğretmenlerden sonra atanamayan mühendisler

Atanamayan öğretmenlerden sonra atanamayan mühendisler

Sosyal medyada örgütlenen 20 bin ziraat mühendisi bu yılki 1000 kişilik atama kadrosuna tepkili..

Çeşitli platformlarda sorunlarını dile getiren mühendislere Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan hayırlı bir haber gelmedi. Bakanlık yetkilileri, kadro yetersizliği yüzünden atama yapılamadığını bildirdiler. Bu yıl ancak bin dolayında ziraat mühendisinin kadroya alınabileceği belirtiliyor.

Ziraat mühendisleri, internet ortamında sorunlarını şöyle dile getiriyorlar:

ALIMLAR YETERSİZ
"Sayıları 20 bini bulan ziraat mühendisi mağdur olmuştur. Ülkemizde, Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) kayıtlı ve kayıtsız yaklaşık 5 milyon civarında çiftçinin varlığı göz önünde bulundurularak uygulanan proje kapsamında alımların yetersiz olduğunu ve atamalardaki usulsüzlükten hakkımızın yenildiğini düşünüyoruz.

ADALETSİZLİK GİDERİLSİN
Bu adaletsizliğin giderilmesi için en kısa sürede Tarımsal Yayın ve Geliştirme (TARGEL) projesinin devamı niteliğinde veya Türk tarımına ışık tutacak, çağ atlatacak yeni projelerle hak ettiğimiz atamaların gerçekleşmesi; en az 5 bin ziraat mühendisinin, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına atamasının yapılmasını ve Tarım işletmeleri Genel Müdürlüğünde (TİGEM) boşalan kadroların doldurularak, adaletin yerini bulması ve mağduriyetlerimizin giderilmesini, hakkı yenilmiş Ziraat Mühendisleri olarak talep etmekteyiz."

KAMUYA 63 BİN KİŞİ YERLEŞECEK
Hürriyet'ten Meltem Özgenç'in haberine göre Bakanlık yetkilileri ise "Bu yıl tüm kamu kadrolarına 65 bin kişi yerleştirilecek. Bunun 35 binini sadece Milli Eğitim Bakanlığı kullanacak. Geri kalan kadrolar ise diğer kamu kuruluşları arasında ihtiyaçları doğrultusunda paylaştırılacak. Bu durumda bakanlığımıza düşen toplam atama sayısı da çok az. Bu kadronun ne kadarının ziraat mühendisleri için kullanılacağı da henüz netleşmedi" dediler.

ensonhaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum