Bahçeli ilk kez söyledi Fehmi Koru'nun seçim kehaneti

Bahçeli ilk kez söyledi Fehmi Koru'nun seçim kehaneti

Yazar Fehmi Koru, bugünkü yazısında MHP lideri Bahçeli'nin 'iç savaş' uyarısına dayanarak seçimlerin ertelenebileceğini iddia etti.

Habertürk gazetesi yazarı Fehmi Koru, Bahçeli'nin 'iç savaş' uyarısı yapmasından sonra seçimlerin ertelenebileceğini yazdı.

Erken seçime karşı yazılarıyla bilinen Fehmi Koru, 7 Haziran seçimleri sonrası"süreci yönlendiren bilge adam" dediği Bahçeli üzerinden seçim kehanetinde bulundu.

Bugünkü köşesinde "Acaba olaylar yine MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin dediği gibi mi gelişecek?" diye soran yazar, erken seçim tartışmalarıyla ilginç bir ayrıntıyı dile getirdi.

Fehmi Koru, seçim sonrası dönemin siyasi mimarı olarak nitelediği Bahçeli'nin CHP'nin "yüzde 60 bloku" projesini ve türmlü manevralarla AK Parti-CHP koalisyon hükümeti kurulmasını imkânsız hale getirdiğini yazdı.

Koru, seçim akşamından itibaren "Koalisyon kurulmazsa seçime gidilmeli" diyen Bahçeli'nin "Terör bu kadar azmışken seçim mi yapılır?" diye sormasını manidar buldu. MHP liderinin sıkıyönetim çağrısı yaptığına işaret eden yazar, yazısında gündemi terörün ve şehit cenazelerinin belirlediğine dikkat çekti.

Terörün tırmandığı kamuoyunun tedirgin olduğu ortamda gidilecek seçimin vatandaşın gerçe eğilimini yansıtmayacağını savunan Koru, Bahçeli'nin son açıklamasını ve Anayasa'nın 78. maddesine değinerek iddiasını okurlarıyla paylaştı:

İLK KEZ 'İÇ SAVAŞ' TERİMİNİ KULLANDI

"Araştırma şirketleri, "7 Haziran'dan bu yana seçmen tercihleri fazla değişmedi, değiştiği görülen sadece HDP'nin oyları, o da azalmıyor, artıyor" bulgusunu paylaşırken oluyor bütün bunlar... 
Seçimlerle ilgili kararı kim verir? 
Anayasa'nın 77. maddesi, "Anayasa'da belirtilen şartlar altında Cumhurbaşkanınca verilecek karara göre de seçimler yenilenir" diyor. 
Cumhurbaşkanı'nın görevlerini sıralayan 104. maddede de tekrarlanıyor aynı yetki. 
Ancak 116. madde, bu yetkiyi, yalnızca seçimden sonraki 45 gün içerisinde hükümetin kurulamaması şartına bağlıyor. 
Peki ya seçimlerin yapılmaması kararı? O karar, Anayasa'nın 78. maddesi ile, "savaş sebebiyle" diye sınırlanarak TBMM'ye bırakılmış... 
MHP Lideri, dikkat edilirse, şu anda yaşananlar için ilk kez "iç savaş" terimini kullanıyor... 
İş bu noktaya vardırılır mı, bilemem; ama AK Parti ve MHP milletvekilleri parmak kaldırırlarsa seçim ertelenebilir."

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum