Bakan açıkladı: Memura enflasyon farkı zammı...

Bakan açıkladı: Memura enflasyon farkı zammı...

Maliye Bakanı Şimşek, AK Parti döneminde emekli aylıklarındaki artışların enflasyonun oldukça üzerinde gerçekleştiğini, ilave artış yapılmasına yönelik çalışma bulunmadığını belirtti.

Sezgin Tanrıkulu’nun yazılı soru önergesini cevaplayan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, emekli, maluliyet, dul ve yetim aylıkları üzerinden gelir vergisi alınmadığını, emekli maaşlarından gelir vergisi kesintisi yapılmasına yönelik herhangi bir çalışma olmadığını bildirdi.

 

Kamu çalışanlarının ve emeklilerin mali ve sosyal haklarında yapılan artışların, 2012’den itibaren toplu sözleşmeyle belirlenmeye başlandığını, memur emeklilerinin de toplu sözleşme süreci sonunda belirlenen maaş katsayılarından etkilendiğini ve emekli aylıklarının buna göre arttığını ifade eden Şimşek, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin ücret artışlarının ise Ocak ve Temmuz ödeme tarihlerinden geçerli olmak üzere tüketici fiyatları endeksindeki değişim oranı kadar artırıldığını belirtti.

 

Şimşek, 2002 Aralık-2015 Ocak döneminde emekli aylıklarında önemli artışlar sağlandığını vurgulayarak, bu dönemde en düşük memur emekli aylığının yüzde 258.8 oranında arttığını, aynı dönemde TÜFE artışının yüzde 181.6 olduğunu hatırlattı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum