Bakan Avcı, Eskişehir'de Öğretmenlerle Bayramlaştı

Bakan Avcı, Eskişehir'de Öğretmenlerle Bayramlaştı

Bakan Avcı : "İngiltere'de yapılan araştırmanın sonuçlarına göre toplumca ve yönetimlerce öğretmenlere en çok değer veren ülkeler arasında Türkiye'nin, Çin ve Kore'den sonra üçüncü sırada yer aldığını belirterek, üçüncülük bizi kesmez, inşallah, hep birli

Bakan Avcı, Eskişehir Öğretmenevi'nde düzenlenen bayramlaşma töreninde yaptığı konuşmada, öğretmenlerin Kurban Bayramı'nı kutladı.

 

İngiltere'de yapılan bir araştırmanın sonuçlarına değinen Bakan Avcı, şunları kaydetti:

 

"Toplumca ve yönetimlerce öğretmenlere en çok değer veren ülkeler arasında Türkiye, üçüncü sırada. Üçüncülük bizi kesmez. İnşallah, hep birlikte sizlerin de gayretiyle bu sıralamada birinci sıraya yükseliriz. Son yıllarda eğitimde pek çok olumlu gelişme oldu. Daha yapacak çok işimiz var. 'İşler tamam, her şey oldu, bitti' diyecek durumda değiliz. Sizlerin de katkılarıyla inşallah, eğitimimizi okul öncesinden üniversite hatta doktora ve sonrasına kadar bütün eğitim kademelerinde dünya standartlarında bir kaliteyi tutturmak için el birliğiyle çalışıyoruz. Bu çabalarımızda sizlerin eleştirileri, önerileri, değerlendirmeleri çok önemli. Onun için işlerimizi olabildiğince istişareli, danışmalı götürmeye çalışıyoruz. Son dönemde özellikle yönetmelik düzenlemelerinde biliyorsunuz, Milli Eğitim sitesi üzerinden sizlerin değerlendirmelerini, eleştirilerini, önerilerini de alıyoruz. Oralara daha fazla katkıda bulunmasını önemle rica ediyorum."

 

Bakan Avcı, kültür gezilerinden dolayı Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna ve Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı'na teşekkür etti. 

 

Gezilere katılan öğrencilerin Türk dünyasını görüp, tanıma fırsatı bulduğunu anımsatan Bakan Avcı, "Bunu zaman içerisinde genişletmeyi, bütün komşularımıza yaymayı düşünüyoruz. Öğretmen değiş tokuşunu da komşularımızla yapmak istiyoruz. Özellikle bunun için bir pilot uygulama çalışması hazırlığı içindeyiz" diye konuştu. 

 

Bakan Avcı, müzik öğretmenleri aracılığıyla komşu ülkelere Türk müzikleri tanıtmak ve onların müziklerini tanımak istediklerini vurgulayarak, "Bizim deneyimimizden onların, onların deneyimlerinden de bizim yararlanmamız için böyle bir program üzerinde çalışıyoruz" ifadesini kullandı.

 

Bir öğretmenin okul öncesi eğitimin güçlendirilmesi projesine ilişkin sorusunu cevaplandıran Bakan Avcı, okul öncesi eğitimde genel zorunluluk getirmemelerinin sebebini, pek çok yer de altyapının tamamlanmaması olduğunu dile getirdi. Bakan Avcı, buna rağmen ülke genelinde yüzde 70'lere yaklaştıklarını açıklayarak, "Bu son düzenlemede 60 aydan sonrası isteğe bağlı, 66 aydan sonrası dilekçeli olarak filan, o uygulamalar nedeniyle belki bazı yanlış anlamalarda olabilir, tanıtım sorunumuz olabilir. Bunları hep birlikte aşarız inşallah" değerlendirmesinde bulundu. 

 

Bu arada, bir başka öğretmen, açık lisede yüz yüze eğitim, açık meslek lisesi için tek bir okul tahsis edilmesi ve açık lise kayıtları için büro açılmasını önerdi.

 

Bakan Avcı, bunun üzerine şöyle konuştu: 

 

"Bunu biliyorsunuz Eskişehir'de bir ilk olarak açık öğretim uygulamaları sırasında Anadolu Üniversitesi olarak biz yapmıştık. Tamam uzaktan eğitim, açık öğretim ama belli derslerde yüz yüze eğitim için de Türkiye genelinde üniversitelerle iş birliği yapılarak, bazı üniversitelerde belli saatlerde öğrenciler uzaktan öğretimde aldıkları bazı konuları, ilgili hocayla yüz yüze de görüşme fırsatını buluyorlardı. O uygulama, çok verimli olmuştu. Dolayısıyla aynı şeyi açık lise ve açık meslek lisesi için de yapmamız gerekir."

            

Bakan Avcı, öte yandan, öğretmenlerin toplumsal saygınlığı bakımından kimliklerini belli edecek sembolik şeylerin önemli olduğuna işaret ederek, eskiden yaygın olan ceketin mendil cebinde kalem taşıma geleneğinin eğitimciler tarafından sürdürülmesini istedi. Bakan Avcı, tören sonunda öğretmenler ve basın mensuplarıyla fotoğraf çektirdi.

 

Etkinliğe Vali Vekili Bekir Şahin Tütüncü, Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, öğretmenler, okul müdürleri ve müdür yardımcıları da katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.