Bakan Avcı, Şubat'ta atama yok demedi

Bakan Avcı, Şubat'ta atama yok demedi

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı Şubat'ta atama olacak mı sorusunu cevapladı.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı: Bu konuda Grup Başkanvekili arkadaşımızın yaptığı konuşmadan dolayı böyle söylentiler oldu. Ben o konuşmaları duyunca dinledim, Nurettin bey konuşması bir tavsiye niteliği taşıyor. Milli Eğitim Bakanlığı bu konuda uygun şartlar oluştuğunda açıklar, ama şu anda böyle bir açıklalamız yok. Zaten verdiği cevaba da bakarsanız konuya çok hakim olmadığı görülüyor. Nurettin beyin konuya hakim olmadığı hemen görülüyor. Çünkü son dönemde 50 bin atama yapıldığını söyledi. Biz 50 bin atama yapmadık, 37 bin atama gerçekleştirdik. Şubat'ta atama için Maliye Bakanı, Başbakan, Milli Eğitim Bakanlığı'nın konuşması gerekiyor, Hiçbirimizde böyle bir açıklama yapmadık.

Kadrolar yine boş kaldı

Avcı, 60 taban puanı ile yeterli müracaat olmadı bizde 50 puana indirdik. Buna rağmen kadrolar boş kaldı. Nerelerde ne açık kalmışsa iller bazında bakacağız. Ağrı'ya verilen kontenjan kadar öğretmen gitmemişse onlara tekrar bakacağız dedi.

Mahkeme kararı bizi zor durumda bıraktı

Bakan Avcı: Alan değişikliği ile ilgili mahkeme kararı bizi zor durumda bıraktı. Mahkeme kararı alan değişikliği için öngörülen hizmet içi eğitim süresini yeterli bulamıştı. Şimdi yeterli bulunmayan eğitimi tamamlamak için Talim Terbiye Kurulu çalışmalarını sürdürüyor.

www.memurlar.net

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.