Bakan Avcı'dan Asker Eşi Öğretmenlere Müjde!

Bakan Avcı'dan Asker Eşi Öğretmenlere Müjde!

TBMM Genel Kurulu'nda, milletvekillerinin soruları yanıtlayan Avcı, eş durumu atamalarının yılda bir kez yapıldığını, ancak istisnai olarak Şubat ayında da yaptıklarını belirtti. TSK mensuplarının eşlerinin birleşmelerine esneklik tanıdı. Geçen yıl yaşana

Milli Eğitim Bakanlığı'nın, Türkiye'nin en büyük kamu kuruluşu olduğunu, kamuda çalışan her 3 kişiden birinin, Milli Eğitim Bakanlığı'nda  görev yaptığını anlatan Avcı, askerlerin en çok öğretmenlerle evlendiğine dikkati çekti.  Avcı, şunları kaydetti: 
 
"Eşleri bir araya getirmek gerektiği zaman  en çok bu iki kesim karşımıza geliyor. Her iki kesimin de görevlendirilebilme şartları çok sınırlı. Biz TSK'ya 'bu askeri orada değil, şurada görevlendir çünkü onun eşi öğretmen' diyemiyoruz. Çünkü askerlerin görev yapabileceği yerler belli,  öğretmenlerin de norm sınırlamaları nedeniyle  görev  yapacakları yerler belli. Böyle bir sıkıntımız var. Aritmetik olarak  bütün öğretmenlerin eş durumundan taleplerini karşılamamız fiilen mümkün değil. Biz en acil durumda olanları hesaba katarak, senede bir kere olması gereken  eş ve sağlık durumu ile özel hayatı ilgilendiren nedenlerle tayin etme hakkını şubatta da tanıyarak, bunu bir ölçüde elimizden geldiği kadar hafifletmeye  çalışıyoruz. Ama  tümüyle çözümü yok bu işin. Öğretmenlerimizin  eş durumundan tayin taleplerini tümüyle rasyonel bir biçimde karşılamamız mümkün değil, elimizden geldiği kadar bunları birbirine denk getirmeye çalışıyoruz."
 
Avcı, bu konudaki iyi niyetli çalışmalarının  öğretmenler tarafından bilindiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum