Bakan Dinçer'e 'Dershaneler neden kapatılıyor' sorusu

Bakan Dinçer'e 'Dershaneler neden kapatılıyor' sorusu

Bakan Dinçer, Burdur'da bir öğrencinin "Neden dershaneler kapatılıyor?" sorusuyla karşılaştı.

Bakan Dinçer, fen lisesi öğrencisi Zühra Özdemir'in sorusuna, "Dershaneler, üniversite sınavına girişte fırsat eşitsizliği oluşturuyor." şeklinde cevap verdi.

Burdur Ercan Akın Fen Lisesi'nin açılışı için Burdur'a gelen Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Dinçer, daha sonra açılış için Ercan Akın Fen Lisesi'ne geçti.

"DERSHANELER FIRSAT EŞİTSİZLİĞİ OLUŞTURUYOR"

Konuşmaların ardından okulun resmi açılışı yapıldı. Sınıfları gezen Dinçer, okulu yaptıran Ercan Akın'dan bilgi aldı. Sınıfta derse katılan Dinçer, Fen Lisesi öğrencisi Zühra Özdemir'in dershanelerin kapatılmasına yönelik sorusunu cevapladı. Bir yılda 780 bin civarında öğrencinin liselerden mezun olduğunu anlatan Dinçer, lise son sınıfta okuyan öğrencilerin 233 bininin dershaneye gittiğini söyledi. Dershanelerin üniversiteye gidişte fırsat eşitsizliği oluşturduğunu aktaran Bakan, "Dershane sahipleri bazen 'biz fakir çocuklara da imkân veriyoruz' diyorlar ama fırsat verilen çocuklara baktığımızda oran itibariyle çok düşük kaldığını görüyoruz. Hâlbuki çocukları gerçekten yarışa sokuyorsak bir platformda, herkese fırsat eşitliği sağlamak devletin görevi. O yüzden okullarımızda fiziki altyapıyı iyileştirdik. Teknolojik alt yapıyı da iyileştiriyoruz. Bundan sonra yapacağımız şeyler fırsat eşitliğini sağlamaya yönelik olacak." şeklinde konuştu.

Ercan Akın Fen Lisesi'nin herkese hayırlı olmasını dileyen Burdur Valisi Nurettin Yılmaz da okulu yaptıran Akın ailesine teşekkür etti.

 

ensonhaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum