Bakandan Kadro ve Zam Müjdesi

Bakandan Kadro ve Zam Müjdesi

Bakandan Kadro ve Zam Müjdesi

İçişleri Bakanı Selami Altınok, polis ve koruculara 1 Kasım seçimleri sonrası için müjde verdi. 5 bin yeni geçici köy korucusu alınacağını açıklayan Bakan Altınok, korucuların hem sosyal haklarını hem ücretlerini iyileştireceklerini, aynı şekilde polislerin de ek göstergelerinin yükseltileceğini ve maaşlarının iyileştirileceğini bildirdi.

Anadolu Ajansı Editör Masası'nın konuğu olan Bakan Altınok, geçici köy korucularına 50 bin kadro tahsis edildiğini belirterek, şu anda fiilen 45 bin kişinin çalıştığını, emeklilik veya başka sebeplerle boşalan 5 bin kadroya alım yapılması için ilana çıktıklarını ifadetti.

KORUCULARIN SOSYAL HAKLARI DÜZELTİLECEK!

Altınok, korucuların sosyal hakları ve maaşlarında bazı düzenlemeler yapılacağına değinerek, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bu konuda özel talimatı bulunduğunu dile getirdi. Geçici köy korucularının yanı sıra ücret almayan yaklaşık 20 bin gönüllü köy korucusu bulunduğunu aktaran Altınok, seçimlerin ardından gönüllü köy korucularına yönelik düzenlemeler yapılacağını da vurguladı.

POLİSİN ÖZLÜK HAKLARI İYİLEŞTİRİLECEK

Bakan Altınok, yine Başbakan Davutoğlu'nun talimatıyla polislerin özlük haklarında düzenleme yapılacağını, bu kapsamda ek göstergelerinin yükseltileceğini ve bunun yanı sıra 1 Kasım seçimlerinin ardından polislerin

ekonomik durumlarının daha iyi seviyeye getirilmesi için çalışma yaptıklarını söyledi.

BU UMUDU SÖNDÜRMEYE HAKKIMIZ YOK

Bakan Altınok, gelişmiş birçok Avrupa ülkesi sığınmacıların denizlerde boğulmasını seyrederken, Türkiye'nin, gerek polisi, gerek jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleriyle, bu kişilerin kurtarılması için büyük gayret gösterdiğini bildirdi. Altınok, "Elini açmış, çaresiz kalmış, yurdunu, yuvasını, evini, barkını terketmiş insanlara Türkiye sırtını dönemez, dönmedik, bundan sonra da dönmeyeceğiz. Kafkaslardan gelenler, Balkanlardan gelenler, Orta Asya'dan gelenler, Myanmar'ı görüyorsunuz, Türkiye sesini, adını duyunca, Türk bayrağını bir yerde görünce insanların gözleri ışık ışık oluyor. Bu umudu söndürmeye hakkımız yok" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.