Bakanlığa genel müdür bulamıyorum!

Bakanlığa genel müdür bulamıyorum!

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, bakanlıkta görevlendirecek bayan Genel Müdür aradığını, ancak bulamadığını söyledi

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, bakanlığına bağlı kuruluşlarda görevlendirmek üzere bayan Genel Müdür aradığını, ancak bulamadığını söyledi. Bakan, ''iki akademisyen kadın hocama teklifte bulundum. kabul görmedi'' dedi.

Bakanlıkta terfi ile üst düzey yönetici görevlerine getirebilecekleri kadın personel bulmakta zorluk çektiklerini anlatan Kılıç, ''Genel müdürlük için profesör ve doçent iki kadın hocamıza ricada bulundum. Ama biri öğrencilerini bırakamayacağını, diğeri de yakında profesör olacağını, bunun kendisi için daha önemli olduğunu söyledi.

Kadınlar, akademik hayatta kalmayı, bürokraside yönetici olmaya tercih ediyorlar. Daha güvenli mi bulunuyor, başka nedeni mi var; bilmiyorum'' dedi.
HAREMLİK SELAMLLIK
TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu üyelerine bilgi veren Kılıç, bakanlığının 13 bin 571 çalışanından 3 bin 707'sin kadın, 9 bin 864'ünün erkek; oransal olarak ise yüzde 27'sinin kadın, yüzde 72'sinin erkek olduğunu söyledi. Türkiye genelinde 3 milyon 506 bin 811 lisanslı sporcu bulunduğunu belirten Kılıç, kadın sporcu sayısının 844 bin, erkek sporcu sayısının 2 milyon 662 bin olduğunu kaydetti.
Kılıç, gençlik kamplarının kız ve erkek olarak ayrılmasından sonra, kızların sayısının yüzde 23'ten yüzde 51'e çıktığını da bildirdi ve ''Ayırmadan önce 27 bin gençte, yüzde 23, yani yaklaşık 7 bin kız katılmış. Geçen yaz kamplara 200 bin genç katıldı ve kızların oranı yüzde 51. Bunu başka yere mal etmemek lazım. Anadolu insanı, bu meselelere muhafazakar bakıyor. Kızların sayısını artırabilmek için bu önlemleri aldık'' dedi.

haber7.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.