Başbakanlık musahhih alım ilanı

Başbakanlık musahhih alım ilanı

Başbakanlıktan:SÖZLEŞMELİ MUSAHHİH GİRİŞ SINAVI DUYURUSU

Başbakanlıktan:

SÖZLEŞMELİ MUSAHHİH GİRİŞ SINAVI DUYURUSU

Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğü’nde 3056 Sayılı Kanun’un 35 inci maddesine göre çalıştırılmak üzere, on iki (12) adet Sözleşmeli Musahhih kadrosu için giriş sınavı yapılacaktır.

1 - GİRİŞ SINAVINA BAŞVURU ŞARTLARI

1 - 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48’inci maddesinin (A) bendinde belirtilen genel şartları haiz olmak,

2 - Üniversitelerin en az 4 yıllık lisans eğitimi veren fakültelerinin; Arap Dili ve Edebiyatı, Fars Dili ve Edebiyatı, Türk Dili ve Edebiyatı, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği, Türkçe Öğretmenliği ile hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakültelerinden birisi ile ya da bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurt içi veya yurt dışındaki yüksek öğretim kurumlarından birisini bitirmiş olmak,

3 - Üniversiteler ve mahalli idareler hariç olmak üzere; süreli resmî yayın çıkaran genel yönetim kapsamındaki kamu idarelerinde hizmet alım yolu da dâhil olmak üzere süreli yayının tashihi, tasnifi ve yayına hazır hale getirilmesi işlerinde giriş sınavının yapılacağı gün itibarıyla en az altı ay çalışmış olmak,

4 - Giriş Sınavına süresi içinde başvurmak ve Giriş Sınavı için istenen belgeleri Kuruma vermiş olmak.

2 - BAŞVURU ŞEKLİ, YERİ VE SINAVA GİRİŞ

Adaylar, http://www.basbakanlik.gov.tr/ İnternet adresinde yer alan “Sözleşmeli Musahhih Başvuru Formu” ile birlikte aşağıdaki belgeleri 5 - 17 Kasım 2014 tarihleri arasında Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğü Necatibey Caddesi No:110/A Kat: 4  06100 Yücetepe/Çankaya/Ankara adresine kargo-taahhütlü posta, APS yoluyla veya elden (saat 9.00-18.00) teslim edeceklerdir. Başvuru formunda yer alacak vesikalık fotoğraf, son 6 ay içinde çekilmiş ve adayı kolaylıkla tanıtabilecek nitelikte olacaktır. (Postadaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır.) Belgeleri elden teslim edenlere Sınav Giriş Belgesi kayıt esnasında elden, kargoyla ve posta yoluyla gönderenlere sınav günü sınavdan önce verilecektir. Adaylara ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

1 - Yüksek öğrenim diplomasının veya çıkış belgesinin tasdikli fotokopisi (yabancı okul mezunları için denklik belgesi),

2 - Giriş Sınavına başvuru şartlarının 3 üncü maddesinde belirtilen çalışma şartını taşıdığına dair belge.

3 - Adayın kendi el yazısı ile yazılmış; anne ve babasının adları ile meslek ve işleri, ilk, orta ve yüksek öğrenimini yaptığı okullar, yüksek öğrenimden sonra ne gibi işler yaptığı ve kendi hakkında bilgi verebilecek iki kişinin isimleri ile T.C. Kimlik Numarasının, iş ve ikametgâh adreslerinin de belirtildiği ve sağlık açısından görev yapmasına engel bir hali olmadığının beyan edildiği özgeçmiş formu (form http://www.basbakanlik.gov.tr adresinden temin edilebilecektir.)

Yanlış beyan, eksik belge ve bilgileri bulunan başvurular ve şartları uymadığı halde yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

3 - SINAV ŞEKLİ VE KONULARI

Adaylar; Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğünün faaliyet alanı ile ilgili olarak yayın tashihi, tasnifi ile dilbilgisi, genel kültür ve muhakeme, kavrayış, ifade ve temsil kabiliyetinin; Sözleşmeli Musahhihliğe uygunluğunun değerlendirileceği sözlü sınava tabi tutulacaklardır.

4 - SINAV YERİ VE TARİHİ

Giriş sınavı 1 - 2 Aralık 2014 tarihinde sözlü sınav olarak Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğü Necatibey Caddesi No: 110/A Kat: 4   06100 Yücetepe/Çankaya/Ankara adresinde yapılacaktır. Adaylar sınav tarihinde saat 09:30'da yukarıda belirtilen adreste giriş belgesi ve nüfus cüzdanı veya sürücü kimlik belgesi gibi fotoğraflı ve onaylı bir kimlik belgesiyle hazır bulunacaklardır.

5 - SINAV SONUÇLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ VE İLANI

Adayların Giriş Sınavında başarılı sayılabilmesi için Sınav Komisyonu üyelerinin her birinden 100 tam puan üzerinden en az 60 puan olmak kaydıyla ortalamanın 70 puan olması gerekir.

Sınavda başarılı olanların sayısı; ilan edilen kadro sayısından fazla ise, en yüksek puan alan adaydan başlamak üzere sıralama yapılarak belirtilen kadro sayısı kadar aday, giriş sınavını başarmış kabul edilecektir. Giriş sınavında 70 ve üzerinde puan almış olmak, bu sıralamaya giremeyen adaylar için müktesep hak teşkil etmeyecektir. Asil listenin dışında iki (2) kişilik yedek liste ilan edilecektir. Asil listedeki adaylardan süresi içinde başlamayanların yerine yedek listedeki adaylardan en yüksek puan alan adaydan başlamak üzere sıralama yapılarak atama yapılabilecektir. Yedek listedeki adayların hakları daha sonraki sınavlar için müktesep hak veya herhangi bir öncelik teşkil etmeyecektir. Sınavda başarılı olanların sayısı ilan edilen kadro sayısından daha az ise, sadece başarılı olanlar sınavı kazanmış kabul edilecektir.

Nihai başarı listesi http://www.basbakanlik.gov.tr İnternet adresinde ve Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğü’nde ilan edilecek olup, kişilere ayrıca herhangi bir tebligat yapılmayacaktır. Kazanan adayların kendilerine bildirilen tarihe kadar müracaat etmeleri halinde atamaları yapılır. Başka bir kurumda çalışmakta iken sınavı kazanan adayların, bu görevlerinde olumsuz sicil ve mütalaa ile disiplin cezalarını değerlendirme hakkı saklıdır.

Başvuru ve işlemler sırasında gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılarak atamaları yapılmayacak, atamaları yapılmış olsa dahi iptal edilecektir. Bu kişiler, hiçbir hak talep edemeyecek ve haklarında Türk Ceza Kanunu’nun ilgili hükümleri uygulanmak üzere, Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulacaktır.

Kamuoyuna duyurulur.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.