Bazı Memurların Ek Ödemesi Artıyor

Bazı Memurların Ek Ödemesi Artıyor

Kamu görevlilerinden aynı veya benzer kadro ve görevlerde bulunanlar arasındaki ücret dengesini sağlamak amacıyla

Kamu görevlilerinden aynı veya benzer kadro ve görevlerde bulunanlar arasındaki ücret dengesini sağlamak amacıyla 666 sayılı Kanun Hükmünde kararnameyle (375 sayılı KHK’ya eklenen madde) 15.01.2012 tarihinden itibaren uygulanmak üzere ek ödeme düzenlemesi getirilmiş ve ilgili kamu görevlilerinin kadro ve görev unvanları itibariyle en yüksek Devlet memuru aylığının belli bir oranları tutarında ek ödeme almaları sağlanmıştı.

Kamu görevlileri hakkında uygulanacak ek ödeme oranlarının belirlendiği EK Ödeme Cetvelinde, daha sonra yapılan yasal düzenlemelerle bazı unvanlara ilişkin değişiklikler yapılmıştı. Bu yıl imzalanan Toplu Sözleşeme ile de 2016 yılı başından geçerli olarak bazı personelin ek ödeme oranı yükseltildi.

Ek ödeme oranı yükselen personel

Bu yıl imzalanan Toplu Sözleşme hükümleri çerçevesinde, bazı personel hakkında 2016 yılı başından itibaren daha yüksek oranda ek ödeme oranı uygulanacak.

Kamu görevlilerinin aylık ücretlerine 2016 yılı ilk altı ayı için yapılan %6 oranındaki maaş zammı uygulandığında, aynı tarih itibariyle ek ödeme oranları da yükselecek olan personel ilave maaş zammı almış olacak.

Ek ödeme oranları artan personel ile ek ödemeden dolayı alacakları ilave net zam miktarı (2016 yılı ilk altı ayında) konusunda hazırlanan tablo şöyle:

UNVANİlave edilen ek ödeme puanıİlave net zam miktarı
KİT’lerde 399 sayılı KHK kapsamında sözleşmeli pozisyonlarda görev yapan; grup başmühendisi, başmühendis, başmimar, mühendis, mimar ve veteriner hekim1299,64 TL
Koruma ve güvenlik görevlisi kadro ve pozisyonlarında görev yapanlar541,51 TL
İl nüfus ve vatandaşlık müdürü1083,03 TL
Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğünde 399 sayılı KHK kapsamında sözleşmeli pozisyonlarda görev yapan makinistler10

83,03 TL

 

S

SGKREHBERİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum