Bedelli askerlik paraları iade edilecek

Bedelli askerlik paraları iade edilecek

Dövizli askerliği 10 bin eurodan 6 bin euroya düşüren hükümet, şimdi de daha önce 4 bin euronun iadesine başlayacak.

Akşam Gazetesi'nin haberine göre gurbetçilerden gelen talepler üzerine dövizli askerlik bedelini 10 bin eurodan 6 bin euroya düşüren hükümet, ikinci adım için harekete geçti.

4 BİN EURO İADESİ BAŞLAYACAK
Talimat, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan geldi. İndirimden önceki 1.5 yıl içinde 10 bin euro ödeyerek dövizli askerlikten yararlanan gurbetçilerin, bu yöndeki başvurularını dikkate alan Erdoğan, Yurt Dışı Türkleri'nden sorumlu Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'a, "İndirim farkı olan 4 bin euronun iadesi için çalışma başlatın" dedi.

İadelerle ilgili çalışmada öncelikle, Milli Savunma Bakanlığı ile irtibata geçilerek, 10 euro bedelle dövizli askerlikten faydalanan gurbetçi sayısı belirlenecek. Bu tespitin ardından, Maliye Bakanlığı ile ortak çalışma yürütülerek, kişi başı 4 bin euro iadeye ilişkin ödeme yöntemine netlik kazandırılacak.

YASA DEĞİŞECEK
Hükümet kaynakları, yürürlükteki mevzuatın Bakanlar Kurulu'na, dövizli askerlik bedelini yüzde 50 oranında artırma veya azaltma yetkisi verdiğini, ancak geri iade için Bakanlar Kurulu kararının yeterli olmayabileceğini ifade ediyorlar. Mevzuat taramasında da bu sonuca ulaşılırsa, iade için yasa değişikliği gerekecek. Bu durumda hükümet, yasama yılından önce değişiklik öngören tasarıyı hazırlayacak. Yasama yılının başlamasıyla tasarı, görüşülüp yasalaştırılacak. Geri ödemelerin en geç yılbaşına kadar tamamlanması hedefleniyor.

ensonhaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.