Boş Kontenjanlar Nihayet TBMM’de

Boş Kontenjanlar Nihayet TBMM’de

"Üniversitelerde on binlerce boş kontenjan kaldı. Ama nedense bu hiç kimsenin umurunda olmadı. YÖK ve ÖSYM resmi rakamları açıklamıyor."

Sadece devlette 50 binin üzerinde olduğuna göre, vakıf ve KKTC üniversiteleri ile birlikte 100 binin üzerinde boş kontenjan kaldıysa hiç şaşırtıcı olmaz.
 
Peki bu bir sorun değil mi?
 
Elbette sorun.
 
Hem de çok büyük bir sorun.
 
Dolmadıktan sonra, siz istediğiniz kadar yeni üniversite açın!..
 
 
Başbakana yöneltilen Soru Önergesi
 
 
TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA
 
 
Aşağıdaki sorularımın Başbakan Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını Anayasa’nın 98 ve İçtüzüğün 96. maddeleri gereğince talep ederim.
 
 
 
 
Prof. Dr. Aytuğ Atıcı
Mersin Milletvekili
 
Planlı, kalıcı ileriye dönük bir eğitim politikası bulunmayan Milli Eğitime ideolojik çerçevede yaklaşan AKP Hükümetleri, 2012-2013 eğitim öğretim döneminde yükseköğretimde ek yerleştirmeye rağmen Devlet Üniversitelerinde 55.869 kontenjanın boş kalmasına neden olmuştur.
 
Bir yandan boş kalan üniversite kontenjanlarının vatandaşlarımızın sırtına yüklediği milyarlarca liralık maliyet, diğer yandan sürekli değişen sınav sistemi nedeniyle üniversiteli olma şansını kıl payı kaçıran gençlerimizin durumu düşünüldüğünde, 2012-2013 eğitim-öğretim döneminde, geçmiş yıllarda olduğu gibi ikinci bir ek yerleştirme yapılması kaçınılmazdır.
 
Bu bağlamda:
 
1. Son on yılda, yıllar bazında, yükseköğretim programlarında açılan ve boş kalan kontenjan sayıları nedir?
 
2. Son on yılda, yıllar ve üniversiteler bazında, boş kaldığı için kapatılan kaç program/bölüm vardır? Bu bölüm/programlar hangileridir?
 
3. 2012 ÖSYS ek yerleştirme sonucunda da Devlet Üniversitelerinde doldurulamayan 55.869 kontenjana ikinci bir ek yerleştirme yapmayı düşünüyor musunuz?
 
4. Her yıl giderek artan, boş kalan üniversite kontenjanlarının önüne geçmek için hangi somut tedbirleri almayı düşünüyorsunuz?
 
abbas güçlü

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.