Branş Öğretmenlerine Sınav Görevi Yok!

Branş Öğretmenlerine Sınav Görevi Yok!

Bilindiği gibi Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi kapsamındaki ortak sınavları 8.sınıflar için 28-29 Kasım 2013 tarihlerinde yapılacaktır.

Yapılacak sınavlarda özellikle ortak sınav yapılan derslerin branş öğretmenlerine görev verilmemesi ve her iki sınav günü de 3’er oturumla sınavın uygulanacak olmasına rağmen, oturum başına 5 saat ücret ödenmesi yerine  her sınav günü için 5 saat ücret ödenecek olması gibi öğretmenlerimizi rencide ve mağdur eden uygulamalar da gündeme gelmiştir.

 Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar’ın 12. maddesinde   “Bakanlığa ve diğer bakanlık ve kurumlara bağlı okullara alınacak öğrenciler ile açık öğretim kapsamında merkezî sistemle yapılan sınavlarda il sınav yürütme kurulu başkan ve üyeleri ile bina, salon sorumlusu ve gözcü olarak görevlendirilen yönetici ve öğretmenlere her sınav oturumu için 5 saat ek ders ücreti ödenir.” denildiği halde her sınav günü için 5 saat ücret ödenecek olması kabul edilemez bir durumdur.

Yine, ortak sınav yapılan derslerin branş öğretmenlerine o sınavlarda görev verilmemesi, söz konusu branş öğretmenleri dışındaki öğretmenler arasından görevlendirme yapılacak olması ,  sınav yapılan dersin branş öğretmenlerinin bu sınavlarda görevlerini suiistimal edecekleri önyargısına dayanan  bir anlayıştır. Öğretmenlerimizin alabildiğince itibarsızlaştırılmaya çalışıldığı bir dönemde, onları potansiyel suçlu gibi gören, onlara güvensizliğini ortaya koyan böyle bir uygulama, söz konusu branşlarda görev yapan öğretmenlerimizi rencide etmektedir.

Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenlerine güvensizlikle yaklaşmayı bırakmalı ve öğretmenlerimize güvenmelidir. Öğretmenin toplumsal itibar kaybının en önemli nedeni Bakanlığın bu ve benzeri  tavırlarıdır. Öğretmenin toplumsal itibarının artırılması öncelikle MEB’in öğretmenlere güveni ile sağlanabilir.

 Türk Eğitim-Sen olarak,ortak sınav görevlendirmelerinde branş ayrımı yapılmaması ve her sınav oturumu için öğretmenlerimize 5 saat ücret ödenmesi için MEB’e yazılı başvuruda bulunduk.

 

İlgili yazımız için tıklayınız (word pdf)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum