"Cemaat Sendikası" Eğitim'de Dengeleri Değiştirir mi?

"Cemaat Sendikası" Eğitim'de Dengeleri Değiştirir mi?

"Cemaat Sendikası" Eğitim'de Dengeleri Değiştirir mi?

Yakın zamanda kurularak geçtiğimiz hafta ilk genel kurulunu yapan "Aktif Eğitim-Sen" önümüzdeki günlerde üye çalışmalarına başlayacak.

Kurulduğu andan itibaren "Cemaatin Sendikası" olarak kamuoyuna yansıyan sendikanın, eğitim hizmet kolunda ve sendikacılıkta ülkemizde neler değiştireceğini / değiştiremeyeceğini hep birlikte göreceğiz.

"CEMAAT SENDİKASI" OLDUĞU DOĞRU MU?

Ülkemizde her geçen gün büyümekle birlikte, herşeyin altında bir "cemaat" arama alışkanlığı nüksetti.

Dolayısıyla Aktif Eğitim-Sen için de böyle bir durum var mı / yok mu onu bilemiyoruz.

Ancak üst yöneticilerin isimleri incelendiğinde kamuoyunda ve eğitim çevrelerinde "muhafazakar-milli/manevi değerlerine sahip" kişilerden oluştuğu görülmektedir.

SENDİKA GÜÇLÜ GELİRSE, BUNDAN KİM ETKİLENİR?

Ülkemizde eğitim iş kolunda bugün 25 kadar sendika faaliyet göstermekte. Bu sendikalardan 3-5 tanesi hariç, çoğunluğu 1000 üyeye bile sahip değildir.

Ancak Aktif Eğitim-Sen, gerçekten "Cemaat Gücü" ile ortaya çıkarsa, Eğitim Bir-Sen bünyesinde yer alan üyelerden önemli ölçüde kendine üye yapar görüşü iddia edilmektedir.

Kısa vadede böyle bir sonuç beklenmekle birlikte, uzun vadede daha çok şimdiye kadar herhangi bir sendikaya üye olmamış bir kitleyi hedef alacakları da söylenebilir.

AKTİF EĞİTİM-SEN KENDİNİ İYİ TANITMALIDIR

Bugüne kadar sendikayla ilgili belli başlı internet sitelerinde yapılan çeşitli haberler dışında, sendikanın bizzat kendisi tarafından yapılan herhangi bir açıklama yoktur (olmuşsa da bizim bilgimiz olmadı).

İlk genel kurulu yapıldığı ve genel merkez yöneticileri de seçildiğine göre, muhtemelen önümüzdeki günlerde sendika eğitim günmedine ilişkin çeşitli açıklamlar yapacaktır.  Ayrıca il ve ilçe teşkilatları ve yapılanmaları da sendikanın daha net tanınacağı anlamına gelmektedir.

Sonuç olarak, yeni kurulan ve eğitim iş kolunda faaliyet gösterecek olan Aktif Eğitim-Sen'e başarılar diliyor, eğitim adına hayırlı hizmetler yapmasını bekliyoruz.

Hakan Pınar / TurkiyeEgitim.Com Özel Haber

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum