CHP'de şok anket, kulisleri sarstı

CHP'de şok anket, kulisleri sarstı

CHP kurultay delegelerine telefonla yaptırılan bir anket, CHP kulislerinde şok etkisi yarattı.

Bir araştırma şirketince CHP'nin kurultay delegelerine telefon üzerinden yapılan ankette, "CHP'nin genel başkanı olarak kimi görmek istersiniz" sorusu yöneltildi.
Anketten CHP yönetimi, bazı kurultay delegelerinin şikayeti üzerine haberdar oldu. Ankete "Kemal Kılıçdaroğlu" yanıtı veren delegelere, "Kemal Bey, partinin oyunu düşürdü. Oyumuz düşerse istifa edeceğini söylemişti" yönlendirmesinde bulunulması, kulislerde, "Anketi muhalif ekip yaptırıyor" değerlendirmesinin yapılmasına neden oldu. Delegelere genel başkan alternatifi olarak Metin Feyzioğlu, Muharrem İnce, Umut Oran, Hurşit Güneş, Fikri Sağlar, Mustafa Sarıgül isimlerinin sorulduğu iddia edildi.

CHP'de 7 Haziran seçimlerinin ardından hükümet kurma olasılıklarının yanı sıra parti içi dengelerin nasıl kurulacağı da merakla bekleniyor. Aralık 2015'te 35. Olağan Kurultayı'nı yapmaya hazırlanan ve bunun için ilçe ve il kongreleri için düğmeye basan CHP'de; kurultay delegelerine sürpriz bir tele-anket yaptırıldığı ortaya çıktı.

Şikayet üzerine haberdar olundu
Kurultay delegelerine gelen telefonda Bulgu Araştırma Şirketi'nce yaptırıldığı belirtilen ankette tek bir soru yöneltildi. "CHP'nin genel başkanı olarak kimi görmek istersiniz" sorusunda bazı alternatifler sıralandı, ancak başka isimlerin de söylenebileceği delegelere iletildi. Bu soruya, "Kemal Kılıçdaroğlu" yanıtını veren delegelere, "Kemal Bey, partinin oyunu düşürdü. Oyumuz düşerse istifa edeceğini söylemişti" şeklinde yönlendirme yapıldığı öğrenildi. Bu yönlendirme üzerine bazı kurultay delegelerinin genel merkez yöneticilerine durumu şikayet etmesi üzerine genel merkez, konudan haberdar oldu.

Fişleme endişesi
Anketin kim tarafından yaptırıldığı henüz tespit edilemezken, bazı kurultay delegelerinin soruya, "Yaklaşan olağan kurultay öncesi fişleme maksatlı yapılıyor olabilir" çekincesiyle yanıt vermekten kaçındığı öğrenildi.

Birkaç isim öne çıktı
Alınan bilgilere göre ankette, delegelere alternatif genel başkan adayları olarak Metin Feyzioğlu, Muharrem İnce, Umut Oran, Hurşit Güneş, Fikri Sağlar, Mustafa Sarıgül ve Tuncay Özkan isimleri soruldu. Ankete katılan delegelerin yarısından fazlasının Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlığının sürmesinden yana tavır koyduğu ifade edilirken, alternatif genel başkan adayları olarak Feyzioğlu ve İnce isimlerinin öne çıktığı ifade edildi.

Haber7

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.