CHP'den öğretim elemanlarına zam teklifi!

CHP'den öğretim elemanlarına zam teklifi!

CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, TBMM Başkanlığı’na, Yükseköğretim Personel Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ni sundu.

 

CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, yüzde 86'sının yoksulluk sınırının altında bulunduğunu öne sürdüğü öğretim elemanlarına, her akademik yıl başında en son almış oldukları net maaş tutarında bilimsel çalışmaya katkı payı ödenmesi için kanun teklifi verdi.

Teklifin gerekçesinde öğretim elemanlarının Türkiye’de hak ettikleri konuma kavuşturulamadığı belirtilerek, “Türkiye'de 188 devlet ve vakıf üniversitelerinde bulunan yaklaşık 4 milyon 353 bin üniversite öğrencimizin eğitimini yaklaşık 118 bin akademik personel üstlenmiş bulunmaktadır.

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonunun her ay rutin olarak yapmış olduğu araştırmaya göre 2012 Eylül ayında 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 949, yoksulluk sınırı ise 3092 TL olarak tespit edilmiştir. Bu veriler ışığında üniversite öğretim elemanlarımızın neredeyse yüzde 86’sı yoksulluk sınırının altında ücretle çalışmaktadır. Aldıkları ücretle geçinmeleri, bilimsel çalışma yapmaları imkânsız hale gelmiştir” denildi.

Teklife göre Yükseköğretim Kanununda yer alan öğretim elemanları tanımına girenlere, her akademik yıl başında en son almış oldukları net maaş tutarında bilimsel çalışmaya katkı payı ödenecek. Bu ödeme damga vergisi hariç, herhangi bir kesintiye tabi tutulmayacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.