Danıştay: Sınavsız İlçe Müdürü Atamaları Hukuka Uygun Değil!

Danıştay: Sınavsız İlçe Müdürü Atamaları Hukuka Uygun Değil!

İlçe Müdürü Kadrolarının Görevde Yükselme Yönetmeliği Dışına Çıkarılmasına Yargı Yine Dur Dedi.

TEÇ-SEN Sendikası olarak Danıştay nezdinde açtığımız davamız sonucunda; Danıştay 5. Dairesi  KamuKurum ve Kuruluşlarında Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair  Genel Yönetmeliğin2. maddesinin ikinci fıkrasının (g) bendine eklenen "ilçe idare şube başkanlıkları ile bunlarla aynı düzeydeki diğergörevlere" ibaresinin yürütmesini durdurmuştur.

Bu kararda şu anlama gelmektedir. Yapılan değişiklikile ilçe müdürü kadroları görevde yükselme yönetmeliği kapsamının dışınaçıkarılmak istenmiştir. Aslında bu konuda Danıştay 5. Dairesi daha önce  02/10/2012 günlü Esas No 2012/4736 sayılıkararıyla; ilçe müdürü kadrolarının görevde yükselme sınavına tabi kadrolarkapsamından çıkarılması, dolayısıyla bu kadrolara objektif kurallarçerçevesinde atama yapılmasını engellemesi nedeniyle, 657 sayılı Yasa'nın temelilkeleri olarak belirlenmiş olan kariyer ve liyakat ilkesine ve GenelYönetmeliğin amacına aykırı olduğundan, kamu yararı ve hizmet gereklerine, üsthukuk normu olan 657 sayılı Yasa'ya aykırı bulunduğu ve öte yandan, anılanYönetmeliğin Ek 1. maddesinde yer alan, kurumların aynı unvana veya bu unvanınbulunduğu aynı alt gruptaki diğer unvanlara veya daha alt unvanlara naklenatama yapabilecekleri hükmü uyarınca, dava konusu yasal düzenlemeye dayanılarakYönetmelik hükümlerinin uygulanmayacağı kadrolara ataması yapılan personelin,görevde yükselme sınavı kapsamında bulunan diğer unvanlara, sınavsız olarak atandıkları unvanla aynıveya alt gruptaki unvanlara, görevde yükselme sınavına tabi olmaksızınatanabileceklerinden dava konusu düzenleme bu yönüyle de kariyer ve liyakatilkeleri ile eşitlik ilkesine aykırı atamalara sebep olacağından hukuka aykırıbulunmaktadır.” Denilerek, ilçe müdürü kadrolarını görevde yükselme sınavınatabi kadrolar kapsamından çıkarılmasının yürütmesinin durdurulmasına daha öncekarar vermiştir

Danıştay5. Dairesinin bu kararına rağmen, 31.08.2013 gün ve 28751 sayılı Resmi Gazetedeyayımlanan Yönetmelik değişikliği ile “ilçe müdürü” ibaresi daha da genişletilerek “ilçe idare şube başkanları ile bunlarla aynı düzeydekidiğer görevlere” şeklinde düzenleme yapılmak suretiyle aslında daha önce, aynı konuda yürütmenin durdurulmasınakarar verilmiş ve yargılaması devam etmekte olan bir husus hakkında yenidendüzenlenme yapılmıştır.

Danıştay 5.Dairesi de daha önce verdiği karara benzer bir kararı yine almış ve bu konudaikinci kez yürütmeyi durdurma kararı vermiştir. Yani mahkeme İlçe Müdürüatamalarının sınavsız bir şekilde yapılmasına tekrar dur demiştir.

Bu kararın İlçe Milli Eğitim Müdürükadrolarına yapılan atamalara etkisi de pek tabi olacaktır. Çünkü; Millî EğitimBakanlığı Personelinin Görevde Yükselme, Unvan Değişikliği ve Yer DeğiştirmeSuretiyle Atanması Hakkında Yönetmeliğin 23. maddesinde "İlçe millî eğitimmüdürü, il millî eğitim müdür yardımcısı, il millî eğitim müdürü ve daha üstkadrolara atanacaklarda 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 68 incimaddesinin (B) bendinde öngörülen şartlar aranır." denilmektedir. Anılanmaddede 68 (B) dışında başka bir şart ve usul belirlenmemiştir. TEÇ-SEN Sendikası olarak yönetmeliğinbu maddesine karşıda Danıştay 2. Dairesi nezdinde 2013/10908 esas numarasıyladava açılmış ve bu dava halen devam etmektedir.

Dolayısıyla İlçe Milli EğitimMüdürlüğüne yapılan atamaların kaderini Danıştay 2. Dairesinin vereceği kararbelirleyecek diyebiliriz. Danıştay 2.Dairesince verilecek olan karar sendikamızca kamuoyuyla paylaşılacaktır.

Teç-Sen Genel Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum