Davutoğlu Ankara'da karayolları işçilerine hitap etti

Davutoğlu Ankara'da karayolları işçilerine hitap etti

Başbakan Davutoğlu, Ankara'da karayolları işçilerine hitap etti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Taşeron işçilerin kadroya alınması töreninde konuştu. Burada 6.417 taşeron işçisine kadro müjdesi veren Davutoğlu " Bugün sizlerle hem bir bayram kutlaması hem bir müjde için bir aradayız. 6 bin 417 karayolları işçisinin kadrosu hayırlı olsun." dedi.

"TAŞERON İŞÇİ UYGULAMASINA SON"
"Artık asıl iş yapan hiç kimse taşeron işçisi olarak çalıştırılmayacak. Net bir ayrım getiriyoruz. Asıl iş yapanlar, yardımcı iş yapanlar, bunları tanımlayacağız. Bakanlar Kurulu'na bu yetki verildi ve o günden bu güne bütün kurumlarımızla, bütün bakanlıklarımızla tek tek tasnif ediyoruz, belirliyoruz. Asıl iş yapılan alanlarda, kesinlikle taşeron işçi uygulamasına son vereceğiz. Yardımcı iş hizmet alımı olan alanları da tek tek tanımlayıp, sınırlayacağız. 6 bin 417 karayolu işçisi kadroya alınacak. Karayolu işçilerine asıl iş yaptığı için kadro verildi."

Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları;

"HEP BİRLİKTE HAYKIRALIM"
1978'de yaşanan kanlı 1 Mayıs sonrası ülke gençliği sağcı ve solcu olarak ikiye ayrıldı. Provokatörler bölünmenin önünü açtı. Gelin hep birlikte kimse bu ülkeyi bir daha karanlık günlere getiremeyecek diye haykıralım. İnadına emeğin hakkı diyelim. Omuz omuza verelim yarın bir bayram günü olsun.

Ahmet Davutoğlu 1 Mayıs İşci Bayramını kutladı İZLE

"SEMBOLİK GRUPLAR ÇELENK KOYSUN"
Yarın sembolik gruplar Taksim Anıtı'na çelenk koysun ve belirlenen yerlerde 1 Mayıs'ı kutlasın. Marjinal gruplar bilsin ki kamu düzeninin bozulmasına izin vermeyeceğiz.

Taksim'e anmaya gidecek sembolik gruplar karanfil koyabilir. Bende Taksim'e karanfille gidip 1977'de hayatını kaybedenleri anacağım. Ama yüzlerini kapatarak, molotof atarak kaos çıkarmaya çalışanlara karşı kamu düzeninden asla taviz verilmeyecektir.

DEVRİM NİTELİĞİNDE REFORMLAR YAPTIK
12 yıl içinde devrim niteliğinde reformlar yaptık. Sosyal güvenlik paketini ve genel sağlık sigortasını biz hayata geçirdik. 62. Hükümetin en onur duyduğum faaliyetlerinden bir tanesi iş güvenliği yasasını çıkarmış olmasıdır.

Sizin alnınızın teri kurumadan emeğinizin karşılığını ödemek bizim boynumuzun borcudur. 2008'deki küresel krizden bu yana 6 milyon yeni iş imkanı açtık. Önümüzde bulduğumuz işçi problemini çözmek için bir çok adım attık.

Artık iş yapan hiç kimse taşeron işçi olarak çalıştırılmayacak. Yardımcı iş, hizmet alımları olan alanları da tek tek belirleyeceğiz ve o kollarda çalışan hiçbir işçi işsiz kalmayacak. Karayolları'nda çalışan taşeron işçiler asıl iş yaptıklarından kadroya alınmaları kararı verildi. Bütün sektörlerde de ayrımı tek tek yapacağız."

 

ensonhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.