Dershanede son viraj

Dershanede son viraj

Çözümde ilk adım atıldı... Milli Eğitim Bakanlığı dershanelerle görüştü ve sektörün taleplerini dinledi. Dönüşüm için ihtiyaç duyulan desteğin belirlendiği envanter çalışması yılbaşına kadar tamamlanacak.

DORUK ÇAKAR

Dershanelerin dönüşüm sürecinde sona yaklaşıldı. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, dershane temsilcileriyle yaptığı görüşmeler sonucu, sektörün taleplerini aldı. Dershanelerin dönüşüm için ihtiyaç duyduğu destek ve teşviklerin belirlendiği envanter çalışması önümüzdeki hafta tamamlanacak. Maliye, Ekonomi ve Kalkınma Bakanlıklarından temsilcilerin de katıldığı görüşmeler sonucu, teşvik ve desteklere son şekli verilecek. Tasarı, ocakta son halini alarak Bakanlar Kurulu'nda imzaya açılacak.

DERSHANELERE ANKET

Dört bine yakın özel dershaneyi yakından ilgilendiren dönüşüm süreci için Milli Eğitim Bakanlığı, geçen günlerde envanter çalışmalarına başlamıştı. Bu kapsamda, özel okula, halk eğitim merkezine, etüt merkezine ya da açık liseye dönüşecek olan dershanelere, dönüşüm sürecindeki ihtiyaçları soruldu. Dershaneler için hazırlanan anket formunda, dönüşebilecekleri kurum türü, dönüşüm için hangi desteklere ihtiyaç duydukları, ne kadar öğrenci ve öğretmen barındırabilecekleri konularında bilgi istendi.

DESTEK VE TEŞVİK KAPSAMI NETLEŞECEK

Hükümetin dershaneleri özel okula dönüştürme konusundaki kararlılığı sürerken, özel okul, açık lise, etüt merkezi, halk eğitim merkezlerinden birine dönüşecek olan dershaneler için arsa, bina, vergi, SGK primi gibi teşvikler ile kredi kolaylıkları gündeme gelmişti. Söz konusu destek ve teşviklerin tutarları, sektör temsilcileriyle yapılan görüşmeler ve geri bildirimler doğrultusunda yılbaşına kadar netleşecek.

Akşam

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.